BUCURESTIUL INUNDAT! Mai multe strazi din CAPITALA au fost INUNDATE in urma PLOILOR

Mai multe strazi din Capitala au fost inundate, luni, in urma ploilor abundente, angajatii ApaNova intervenind in zonele afectate, informeaza News.ro. De asemenea, in prima parte a zilei au fost inregistrate 153 de solicitari pentru interventie. Primarul Gabriela Firea a solicitat RATB sa suplimenteze mijloacele de transport in comun aflate pe traseu, astfel incat calatorii sa nu astepte foarte mult timp in statii, in ploaie.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizeaza ca in prezent nu sunt intersectii sau pasaje blocate.

“S-au inregistrat acumulari de apa in cinci sectoare ale Capitalei, si anume: sapte strazi in sectorul 1, cinci strazi in sectorul 2, patru strazi in sectorul 3, in sectorul 4 sunt doua artere inundate, iar in sectorul 6, opt strazi. Am solicitat ApaNova sa intervina de urgenta in toate aceste zone, pentru eliminarea acumularilor de apa, cu toate echipele de interventie. Am cerut si reprezentantilor Administratiei Strazilor sa aiba echipele de interventie pe teren 24 de ore din 24, astfel incat sa poata rezolva cat mai rapid defectiunile aparute la sistemul de semaforizare. De asemenea, RATB trebuie sa isi suplimenteze mijloacele de transport in comun aflate pe traseu, astfel incat calatorii sa nu astepte foarte mult timp in statii, in ploaie. Operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei trebuie sa fie in teren pentru degajarea de urgenta a eventualelor deseuri vegetale acumulate la gurile de scurgere si la rigole”, spune Firea, intr-un comunicat de presa transmis de Primarie. 

Reprezentantii ApaNova au declarat ca in prezent sunt in teren echipe cu 15 hidrocuratitoare si cinci autoutilitare. Pana luni dupa-amiaza, au fost inregistrate 153 de solicitari pentru interventie, aproximativ 100 dintre acestea fiind deja solutionate, iar celelalte fiind in curs de solutionare. Potrivit ApaNova, “volumul undei de viitura tranzitate prin sistemul de canalizare inregistrat la ora 16.00 era de circa 5 mil. mc, iar debitul maxim de circa 125 mc/s, in conditiile in care debitul Oltului (media anuala) este de 119 mc/s”.

Sursa foto: hotnews