BUCURESTIUL, orasul cu CEL MAI AGLOMERAT TRAFIC din Europa

BUCURESTIUL, Varsovia si Roma sunt orasele cu CEL MAI CONGESTIONAT TRAFIC din Europa in timp ce Mexico City, Rio de Janeiro si Moscova se situeaza in fruntea clasamentului mondial, potrivit unui studiu publicat marti de producatorul olandez de sisteme de navigatie prin GPS TomTom, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

In cazul oraselor din Europa, BUCURESTIUL se situeaza pe primul loc in 2014 in conditiile in care o calatorie de 30 de minute prin capitala Romaniei dureaza cu 41 la suta mai mult decat atunci cand traficul are valori normale si cu 89 la suta mai mult dimineata cand traficul rutier atinge valori maxime. La nivel global, BUCURESTIUL se claseaza pe pozitia a opta in topul oraselor cu cel mai congestionat trafic.

Citeste si: Trei noi PASAJE RUTIERE in Capitala

Varsovia (40 la suta) si Roma (38 la suta) se situeaza, de asemenea, pe podiumul oraselor cu cel mai congestionat trafic din Europa, devansand Londra (37 la suta) si Marsilia (36 la suta), potrivit acestui studiu anual alcatuit pe baza datelor utilizatorilor de sisteme de navigatie prin GPS TomTom, care a vandut peste 75 de milioane de astfel de aparate la nivel mondial.

La nivel mondial, Istanbulul este orasul cu CEL MAI CONGESTIONAT TRAFIC, o calatorie in capitala Turciei dureaza cu 59 la suta mai mult decat atunci cand traficul are valori normale si cu 109 la suta cand traficul rutier atinge valori maxime. Urmeaza Mexico City (55 la suta), Rio de Janeiro (51 la suta) si Moscova (50 la suta).

Citeste si: Locuitorii din PRELUNGIREA GHENCEA prosteaza din nou in strada

La elaborarea studiului pe 2014, Tom Tom a inclus in indexul sau 218 de orase din 36 de tari. De asemenea, aceasta este penrtu prima data cand TomTom a inclus in Traffic Index informatii despre China, Romania, Arabia Saudita si Singapore.

Sursa foto: 4tuning.ro