BUCURESTIUL trebuie sa dea un raspuns ferm legat de ORGANIZAREA EUROPENELOR DE GIMNASTICA din 2017

BUCURESTIUL trebuie sa dea un raspuns pana in DECEMBRIE daca va putea gazdui sau nu CAMPIONATELE EUROPENE DE GIMNASTICA ARTISTICA din 2017, a declarat presedintele Uniunii Europene de Gimnastica (UEG), francezul Geoges Guelzec, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Ministerului Tineretului si Sportului din Capitala.

”Peste doua saptamani avem o reuniune a Comitetului Executiv, unde vom transmite toate informatiile. Am acordat Romaniei acest campionat din respect pentru rezultatele bune obtinute de-a lungul istoriei de catre gimnastii romani, la masculin si feminin. Vom astepta pana in decembrie un raspuns al Bucurestiului, iar in ianuarie 2016 vom lua o decizie”, a afirmat Guelzec.

Organizarea competitiei este in pericol deoarece lucrarile pentru NOUA SALA POLIVALENTA nu au inceput inca.

CITESTE SI: JOCURILE EUROPENE BAKU 2015: BILANT FINAL PENTRU ROMANIA – 12 MEDALII

”Demersurile (pentru gazduirea Campionatului European de gimnastica artistica din 2017, n. red.) au inceput in 2013. Lucrurile s-au incurcat intre timp si se duce o batalie acerba intre doi candidati (la licitatia de constructie a Salii Polivalente din Bucuresti, n. red.). Aceste complicatii au ajuns pana in justitie. Demararea constructiei a fost amanata, astfel, cu peste un an si jumatate. Delegatia UEG a venit la Bucuresti sa vada concret care e situatia de fapt pentru organizarea CE programat in aprilie 2017”, a precizat presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.
Stoica a precizat ca ”exista o varianta de rezerva, SALA POLIVALENTA DIN CLUJ-NAPOCA”.

”Au existat doua candidaturi in aceasta competitie, Danemarca si Romania, care a propus orasul Bucuresti. In masura in care Bucurestiul nu va putea gazdui, Danemarca ar putea sa ridice obiectii. Sper ca GIMNASTICA ROMANEASCA SA NU FIE PENALIZATA din motive care nu au legatura cu gimnastica”, a afirmat Guelzec.

Primarul interimar al Capitalei, STEFANEL DAN MARIN, si-a exprimat speranta ca sala va fi gata la timp, dar a subliniat ca doar in decembrie poate oferi un raspuns ferm in aceasta privinta: ”Din punct de vedere tehnic, constructia dureaza 24 de luni, dar speram ca in martie 2017 sa fie gata sala. Dar abia in luna decembrie voi putea da un raspuns ferm, dupa ce se va stabili numele constructorului”.

CITESTE SI: MARIN STEFANEL DAN ESTE NOUL PRIMAR INTERIMAR AL PRIMARIEI CAPITALEI

Ministrul Tineretului si Sportului, GABRIELA SZABO, a transmis sprijinul premierului Victor Ponta pentru ca Europenele din 2017 sa aiba loc la Bucuresti: ”Am avut ieri o intalnire cu premierul roman si el transmite intregul sprijin al Romaniei si al Guvernului ca evenimentul sa aiba loc in tara noastra”.

Pe 23 ianuarie, Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastica (UEG) decidea, la Lausanne, ca Europenele feminine si masculine de gimnastica artistica din 2017 sa aiba loc la Bucuresti, in dauna orasului danez Aarhus, care a mai gazduit Mondialele de gimnastica artistica din 2006.
Pe 9 februarie, la propunerea Federatiei noastre, Comitetul Executiv al UEG, precum si Comisiile Tehnice, in urma discutiilor care au avut loc la Montpellier, au aprobat ca perioada de desfasurare a competitiei sa fie 17-23 aprilie 2017.

Sala Floreasca a fost gazda a primului Campionat European feminin de gimnastica, in 1957.

Sursa foto: sptfm