Bucurestiul va semna CARTA ILUMINATULUI URBAN

Primaria Capitalei si Comunitatea Internationala pentru Iluminat Urban (LUCI Association) organizeaza, in perioada 22-26 aprilie, conferinta internationala “Bucuresti – Oras sub microscop”.

Evenimentul va debuta miercuri, cand in prezenta oficialilor LUCI la Bucuresti si a reprezentantilor din cateva zeci de orase membre ale asociatiei, primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, va semna CARTA ILUMINATULUI URBAN, ceea ce va conferi Bucurestiului calitatea de membru asociat al Comunitatii Internationale pentru Iluminat Urban (LUCI). Evenimentul va avea loc la Hanul Gabroveni, incepand cu ora 19.00.

Pana in acest moment, CARTA ILUMINATULUI URBAN a fost semnata de 39 de orase printre care Bruxellees, Budapesta, Eindhoven, Glasgow, Lyon, Hamburg, Moscova, Paris si Roma.

Citeste si: SORIN OPRESCU participa la REUNIUNEA PRIMARILOR capitalelor europene din statele member UE

Conferinta “Bucuresti – Oras sub microscop” va avea loc la Hotelul Novotel, sala Paris, in zilele de 23 si 24 aprilie, incepand cu ora 9.30. Tema conferintei o constituie prezentarea si dezbaterea “Strategiei Bucuresti 2035” si a celor mai importante programe si proiecte de infrastructura urbana cu componenta de iluminat eficient energetic realizate in oras, in perioada 2008-2015.

La conferinta, alaturi dereprezentantii LUCI si ai primariei Capitalei, vor participa persoane din conducerea autoritatilor publice locale din tara si din strainatate, reprezentanti ai principalelor organisme de reglementare in domeniul iluminatului si energiei din Romania.

“Oras sub microscop” este un eveniment bianual, ce ofera participantilor oportunitatea de a descoperi strategia de iluminat a unui oras membru al Asociatiei. Este prima data cand membrii LUCI Association se intalnesc la Bucuresti.

Citeste si: SORIN OPRESCU s-a intalnit cu PRIMARII DIN ILFOV pentru infiintarea Asociatiei de Transport Metropolitan Bucuresti

LUCI este o asociatie a oraselor initiata de Primaria Lyon (Franta) ce reuneste membri din peste 70 de orase din intreaga lume. Municipiul Bucuresti a aderat la LUCI din 2010 si este membru activ.

Misiunea LUCI este promovarea iluminatului ca principal instrument de dezvoltare urbana si sustinerea utilizarii rationale si optime a luminii in vederea protejarii mediului si resurselor naturale.

Sursa foto: digi24.ro