Bucurestiul vrea sa fie Capitala Culturala Europeana in anul 2021

Primaria Capitalei vrea isi depuna candidatura pentru ca Bucurestiul sa poata fi ales Capitala Culturala Europeana in 2021. Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Craiova si Arad sunt alte orase care si-au anuntat intentia de a candida. Decizia pentru Bucuresti va fi luata joi, in sedinta de Consiliu General.

In 2021, exista oportunitatea ca municipiul Bucuresti sa poata fi ales drept Capitala culturala Europeana. Competitia nationala pentru alegerea orasului ce va reprezenta Romania se deschide in 2015. Urmatoarea sansa a Romaniei de a avea o Capitala culturala Europeana va veni abia peste alti 15 ani, se arata in proiectul de hotarare de consiliu, ce va fi supus maine votului consilierilor. 

Citeste si: Bugetul Primariei Capitalei pe 2014 va fi supus votului joi. Vezi ce suma este alocata refacerii Patinoarului Flamaropol

“Procesul de accedere la titlul de Capitala Culturala Europeana incepe cu sase ani inainte si este in primul rand un proces de schimbare pentru oras, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul sau cultural si pentru cetateni, iar aceste schimbari au de obicei efecte pozitive durabile, timp de multi ani dupa ce Anul Capitalei Culturale s-a incheiat”, se precizeaza in raportul de specialitate al Primariei Capitalei.

Studiile realizate cu privire la orasele care au primit titlul de Capitala Culturala Europeana arata o serie de beneficii pentru municipiul respectiv: o crestere a turismului cu pana la 12% in anul in care orasul are acest titlu, cresterea substantiala a bugetului orasului, cresterea venitului regional, relansarea imaginii orasului sau refacerea infrastructurii culturale.

Sursa foto: metropotam.ro