Bugatti Veyron e istorie! Hennessey Venom GT a devenit cea mai rapida masina din lume: 435.31 km/h. GALERIE FOTO SI VIDEO

Hennessey Venom GT a devenit cea mai rapida masina din lume dupa ce a atins o viteza de 435.31 km/h. Modelul companiei americane a depasit recordul inregistrat de Bugatti Veyron in 2010, insa nu va fi omologat de Cartea Recordurilor.

De-a lungul timpului, americanii de la Hennessey au sustinut ca au cea mai rapida masina din lume, demonstrand acest lucru, recent, pe pista NASA din cadrul Kennedy Space Center, Florida.

Propulsat de un motor V8 de 7.0 litri, capabil sa dezvolte 1.244 de cai putere, hypercarul Venom GT a atins o viteza de 435.31 km/h, cu 4 km/h mai mare decat cea pe care o atinsese Bugatti Veyron in 2010, respectiv 431 km/h.

Citeste si: TOPUL noutatilor de la Salonul Auto de la Geneva. GALERIE FOTO

Brian Smith, pilotul care a stabilit recordul a declarat ca viteza putea fi si mai mare, insa lungimea pistei din Florida nu a permis acest lucru, scrie Daily Mail.

Totusi, recordul celor de la Hennessey nu va fi inregistrat de Cartea Recordurilor. Pentru a fi recunoscut, modelul Venom GT trebuie sa faca doua curse, una in fiecare directie a pistei, in urma carora se va face o medie a vitezei maxime. Iar compania sustine ca NASA nu le mai permite o a doua cursa. In plus, un al criteriu de eligibilitate este si numarul de exemplare ce va trebui construit. Acum, Cartea Recordurilor cere 30 de unitati, iar Venom GT va fi construit in numai 29 de exemplare, scrie CarAdvice.

 

Sursa foto si video: caradvice.com.au, dailymail.co.uk, youtube