Bugetul asigurarilor de stat, promulgat de Basescu. Legea care viza camerele de agricultura si silvicultura, retrimisa in Parlament

Presedintele Traian Basescu a promulgat bugetul asigurarilor de stat pe 2014. Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, Basescu a explicat ca decizia de amanare a accizei la motorina nu il satisface, dar a recunoscut ca aceasta masura a deschis un dialog cu premierul.

“Am promulgat bugetul asigurarilor de stat. Asa cum am anuntat, nu am nimic cu acest buget, e in regula, inca are usoare rezerve, dar poate ca nu e rau. Cei ce propovaduiau imposibilitatea de a plati pensii si ajutoare sociale s-au dovedit a fi doar niste propagandisti”, a spus seful statului.

Basescu a mai precizat ca a retrimis  la Parlament legea care viza camerele de agricultura si silvicultura.

“Am retrimis la Parlament legea care viza camerele de agricultura si silvicultura. De ce am trimis-o? Pentru ca prin Ordonanta 58/2013 se modifica o lege care gestioneaza infiintarea acestor camere si practic se reface politizarea camerelor agricole. Am rugat analizarea posibilitatii ca legea sa fie mentinuta astfel incat agricultorii sa-si desemneze singuri reprezentantii in aceste camere, fara prefecti si alte structuri de control politic”, a spus Traian Basescu.

“Este o incercare de a politiza camerele agricole, lucru care mi se pare nefiresc. Agricultorii trebuie sa respire si ei fara influenta politicului”, a mai aratat seful statului.

“Nu cred in introducerea accizei, e destinata sa creeze resurse electorale, voi continua discutiile cu premierul si ma bucura ca un prim pas s-a facut pentru ca ramanerea pe pozitii nu duce nicaieri. S-a deschis un dialog cu premierul, poate vom gasi solutii sa rezolvam lucrurile pentru economia romaneasca”, a mai adaugat premierul.