BUGETUL EDUCATIEI a primit AVIZ FAVORABIL dupa trei ore de negocieri

Comisiile reunite de invatamant ale Parlamentului au avizat favorabil, marti, dupa mai bine de trei ore de dezbateri, BUGETUL EDUCATIEI pentru 2015, in valoare de 25.272 miliarde lei pentru invatamant si 1.474,7 miliarde lei pentru cercetare, inregistrandu-se 28 de voturi ”pentru” si doua abtineri.

Potrivit presedintelui Comisiei de invatamant din Senat, ECATERINA ANDRONESCU, BUGETUL EDUCATIEI, in valoare de 25.272 miliarde lei pentru invatamant si 1.474,7 miliarde pentru cercetare este mai mare cu 8 % fata de cel din 2014.

CITESTE SI: BUGETUL CCR, MICSORAT, a fost avizat favorabil de comisiile juridice din PARLAMENT 

La dezbaterea bugetului a fost prezent si fostul ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica,Mihnea Costoiu, de aceasta data in calitate de senator, secretarii de stat din Ministerul Educatie, Gigel Paraschiv si Tudor Prisecaru, dar si noul ministru al Educatiei, Sorin Campean. Potrivit lui Andronescu, la comisii au fost depuse 109 amendamente, comisiile reunite aproband cu unanimitate de voturi avizarea acestora.

Potrivit secretarului de stat Gigel Paraschiv, in 2015 sunt cresteri ale veniturilor pentru investitii, acestea fiind prevazute in 2015 la valoare de 185 milioane lei, manuale 48 milioane lei, constructii de gradinite 117 milioane lei.

CITESTE SI: BUGETUL ANI a fost APROBAT! Solicitarea UDMR de diminuare a fost RESPINSA. UPDATE 

Tot despre cresteri a vorbit si senatorul MIHNEA COSTOIU, acesta spunand ca bugetul cercetarii, vorbind strict de fonduri de la bugetul de stat, a crescut de la 128,6 miliarde lei la 1474,7 miliarde lei, o crestere de 200 de milioane de lei.

Sursa foto: realitatea.net