BUGETUL LOCAL al Sectorului 3 pe 2015, APROBAT

BUGETUL Sectorului 3 pe anul 2015 a fost aprobat vineri, in sedinta ordinara a Consiliului Local, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 3.

Potrivit sursei citate, proiectul bugetului a fost aprobat cu 22 voturi “pentru”, patru “impotriva” si doua adtineri. O persoana nu a votat.

Valoarea BUGETULUI LOCAL pe anul 2015 este de 821.688.730 lei. “Una dintre prioritatile pentru 2015 este procesul de reabilitare termica a blocurilor din sector, pentru care a fost alocata suma de 93.962.000 lei. O suma importanta, respectiv 17.273.410 lei, este alocata pentru dotarea unitatilor de invatamant, cresterea eficientei energetice, modernizarea acestora, precum si pentru demararea procesului de construire a 13 noi sali de sport din Sectorul 3”, se spune in comunicat.

De asemenea, in text se arata ca o prioritate a constructiei bugetare a Primariei Sectorului 3 este asistenta sociala pentru care a fost estimata suma de 71.769.000 lei, avandu-se in vedere masuri pentru reforma sistemului de protectie a copilului, sustinerea sistemului de protectie a persoanelor aflate in perioada de risc social prin asigurarea resurselor financiare ale persoanelor cu dizabilitati, acordarea de abonamente RATB si Metrorex, asigurarea fondurilor pentru plata indemnizatiei de insotitor pentru persoane cu handicap si handicap grav, acordarea de indemnizatii, ajutoare de urgenta, de incalzire si alte cheltuieli stabilite de legislatia in vigoare.

Citeste si: VICTOR “MANA LUNGA” TARTACUTA (PDL) face legea in Consiliul Local de la Sectorul 3

Proiectul BUGETULUI LOCAL a fost aprobat desi Centrul de Resurse pentru participare publica “CeRe” a solicitat joi Primariei Sectorului 3 ca acesta sa fie mai intai dezbatut intr-o intalnire cu cetatenii. Totodata, “CeRe” a reclamat faptul ca proiectul a fost publicat partial pe site-ul Primariei Sectorului 3. Astfel, reprezentantii “CeRe” au lua parte la sedinta Consiliului Local de vineri, alaturi de cei ai grupul civic Cetatean Sector 3, pentru a semnala incalcarea legii transparentei decizionale si pentru a solicita scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de BUGET LOCAL si organizarea in prealabil a unei dezbateri publice pe aceasta tema cu locuitorii Sectorului 3.

Grupul civic “Cetatean Sector 3” a formulat si o serie de propuneri in ceea ce priveste BUGETUL LOCAL al Sectorului 3 pe anul 2015. Astfel, membrii grupului au propus reducerea cu 45 la suta a sumelor alocate cheltuielilor materiale de la toate nivelurile autoritatii publice locale, respectiv aparatul de specialitate al autoritatii executive si al celor din subordinea Consiliului Local, precum si blocarea solicitarilor de personal catre SC Administrare Active Sector 3 SRL.

De asemenea, membrii grupului civic au propus anularea sumelor pentru investitii in ceea ce priveste amenajarea de noi borduri sau diafragme, amenajarea unui turn de semnalizare la intrarea in Sectorul 3, betonarea arborilor, amenajarea de garduri de doi metri si amenajarea de fantani arteziene in locul spatiului verde.

Citeste si: Referendum pentru demiterea lui Robert Negoita, primarul Sectorului 3. Vezi motivele

Alte propuneri vizeaza amenajarea salii de spectacol in aer liber din parcul Titanii, ajunsa in paragina, diminuarea cu 50 la suta a bugetului alocat ADP Sector 3, pana la realizarea unui audit al eficientei financiare de catre Curtea de Conturi, diminuarea cu 75 la suta a sumelor alocate pentru Centrul Casa Artelor, diminuarea cu 90 la suta a sumelor alocate unitatilor de cult, bisericilor si relocarea sumelor unitatilor de invatamant, realocarea sumelor pentru consolidarea si transformarea Scolii Gimnaziala nr. 80 in sediu de primarie in sensul amenajarii acesteia ca centru educational si nu ca sediu al aparatului administrativ, eliminarea totala a sumelor alocate achizitionarii de autoturisme si diminuarea cu 30 la suta a sumelor alocate procesului de reabilitare termica a blocurilor pana la publicarea standardelor de cost practicate de Primarie si a contractelor de executie din anii 2010–2015.

Totodata, grupul Cetatean Sector 3 a solicitat publicarea contractelor de credit ale Primariei Sectorului 3 pentru a cunoaste gradul de indatorare cu privire la finantele publice locale, publicarea listelor de investitii aferente contractelor de credit votate de Consiliu Local al Sectorului 3, stoparea angajarilor la Primaria Sectorului 3 si la directiile din cadrul Consiliului Local pana la realizarea unui audit de catre Curtea de Conturi privind nivelul maxim al cheltuielilor de personal si felul in care autoritatea locala a respectat legea in materie de angajari, publicarea contractelor si actelor aditionale pentru anii 2012–2015, publicarea contractelor evenimentelor organizate de Centrul Casa Artelor din anii 2012-2015, diminuarea bugetului alocat salubritatii stradale si deszapezirii cu 30 la suta si publicarea contractelor si actelor aditionale dintre autoritatea locala si operatorul de salubritate ROSAL, precum si publicarea tuturor contractelor de paza pentru anii 2012–2015, a contractelor de investitii si cheltuieli materiale de la toate unitatile de invatamant pentru anii 2012-2015 si a sumelor alocate.

In replica, Primaria Sectorului 3 a precizat intr-un comunicat de presa ca proiectul BUGETULUI LOCAL a fost afisat in conformitate cu prevederile Legii 273/2006, privind finantele publice locale.