BUGETUL Ministerului Apararii, SUPLIMENTAT in contextul crizei din UCRAINA

BUGETUL Ministerului Apararii Nationale (MApN) va fi SUPLIMENTAT cu 0,2 la suta din PIB, in contextul crizei din UCRAINA, a anuntat luni premierul VICTOR PONTA.

“Vom SUPLIMENTA BUGETUL Ministerului Apararii Nationale. Au reusit ministrul de Finante si ministrul Bugetului, au discutat atat la nivelul FMI, cat si al Comisiei Europene si vom suplimenta cu 0,2 la suta din PIB, in jur de 700 de milioane lei, BUGETUL de anul acesta la Ministerul Apararii Nationale, in asa fel incat investitii in modernizarea capacitatilor militare sa fie facute imediat. Pe de o parte, armata romana va avea echipament tehnologic imbunatatit, iar pe de alta parte acest lucrari vor fi facut in special in fabricile din Romania, ceea ce inseamna activitate pentru economia si pentru industria romaneasca”, a spus PONTA, dupa ce a participat la deschiderea celei de-a 45-a Adunari Generale WTCA “Shaping Global Growth”.

Citeste si: DUSA: Un AVION Awacs al NATO se afla in spatiul aerian al Romaniei de la izbucnirea crizei din UCRAINA

Premierul a adaugat ca nu este vorba de achizitii, ci de modernizarea capabilitatilor tehnice ale armatei romane, pentru care Guvernul a obtinut permisiune de a suplimenta plafonul de cheltuieli pentru MApN cu 700 de milioane de lei.

Citeste si: Purtatorul de cuvant al NATO: Securitatea Romaniei va fi intarita, zborurile de supraveghere vor fi intensificate

“Mai multe detalii, dupa cum va puteti da seama foarte bine, nu va pot da, pentru ca nu ne apucam sa povestim acum detalii militare legate de echipamente. In iulie va fi o rectificare bugetara, la inceputul lunii iunie avem vizita institutiilor internationale, iar acest acord de principiu l-am obtinut deja”, a mai spus PONTA.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro