Bugetul MTS va fi suplimentat pentru organizarea turneului WTA de la Bucuresti

Ministrul Tineretului si Sportului, GABRIELA SZABO, a declarat ca bugetul ministerului va fi suplimentat in octombrie pentru organizarea turneului WTA de la Bucuresti in 2016, informeaza Mediafax.

“In Romania se desfasoara foarte multe eveneimente internationale, Campionatul Balcanic de Canotaj, la Iasi, Campionatul European de Juniori la kaiac-canoe. In paralel mergem la Ministerul Tineretului si Sportului cu promovarea sportului de masa. Eu incerc sa conving pe toata lumea ca sportul inseamna o investitie, nu o cheltuiala. Sportul inseamna si promovarea imaginii tarii tale si prin sport vezi potentialul economic si social al tarii tale. Simona Halep este un model pentru toata Romania si nu intamplator organizam cu ajutorul Guvernului Romaniei un turneu la noi acasa, tocmai pentru a le avea pe jucatoarele noastre acasa in fata publicului din Romania. Premierul mi-a promis ca in luna octombrie va suplimenta bugetul Ministerului Tineretului si Sportului ca sa putem sa organizam si anul viitor turneul de tenis”, a declarat GABRIELA SZABO.

CITESTE SI: GABRIELA SZABO multumeste colegilor din guvern pentru RECTIFICAREA POZITIVA a bugetului MTS

In anii precedenti taxa WTA in valoare de aproximativ 250.000 de euro si alti 200.000 de euro, cheltuieli eligibile ale turneului WTA de la Bucuresti, au fost suportate de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

GABRIELA SZABO a participat vineri la Sala Dinamo la un eveniment sportiv dedicat copiilor proveniti din mediile dezavantajate. La eveniment au participat 1.000 de copii carora le-au fost prezentate 15 sporturi, printre care si tenis. Fiecare copil a primit cate un trening, incaltaminte sportiva si un rucsac.

CITESTE SI: “6 SPORTURI IN SECTORUL 6”, actiune de promovare a sportului in randul elevilor 

Sursa foto sportnews