Bugetul pe 2014 a fost adoptat in Parlament. Ponta: Exista un om in Romania care e mai separat fata de cei 20 de milioane de romani

Bugetul pe 2014 a fost adoptat, miercuri dupa-amiaza, in Parlamentul Romaniei. Proiectul de buget a primit acceptul parlamentarilor cu 346 voturi “pentru”, 49 “impotriva” si 7 “abtineri”.

Documentul privind bugetul a fost adoptat dupa ce ieri, intr-o sedinta maraton, au fost adoptate toate articolele si anexele. Premierul Victor Ponta a declarat astazi, in plen, ca este in sfarsit un buget care nu prevede taieri si nu a ratat ocazia sa-l atace pe Traian Basescu, afirmand ca “exista un om in Romania separat de cei 20 de milioane” care nu este de acord cu acest buget

“Se voteaza bugetul cu toate sicanele si sabotajele. Romanii trebuie sa stie ca de sarbatori au un buget.Este un buget care nu prevede taieri. In sfarsit nu se mai taie de la oameni, iar ce ati votat se vor rasfrange si vor fi aplicate tuturor pensionarilor, agricultorilor, profesorilor, indiferent ca au votat sau nu cu USL. Exista un om in Romania care e mai separat fata de cei 20 de milioane. Are dreptul de a opri promulgarea bugetului. Sa incercam ca fiecare roman, pensionar, profesor sau medic, incepand cu 1 ianuarie sa poata sa beneficieze de munca fiecarui roman. Va multumesc pentru colaborare”, a declarat Victor Ponta in Parlament, dupa votul dat pe buget.

“Presedintele nu poate fi convins de ceva. Multumesc Opozitiei ca si-a sustinut punctul de vedere. In toate tarile europene, dezbaterea bugetului este atributul Puterii si al Opozitiei in Parlament. Nicaieri nu exista ca regele, regina sau presedintele sa-si dea cu parerea unde trebuie sa taiem. ASta e un lucru caracteristic unei dictaturi. Bugetul reflecta programul nostru politic. Este un buget care nu prevede nicio taiere”, a mai declarat Ponta, dupa ce a coborat de la tribuna.

“Bugetul pleaca catre presedinte, domnia sa cred ca nici nu-l va citi, il va trimite pur si simplu. Dupa ce va fi revotat, sunt convins ca presedintele nu va incalca Constitutia inca o data. Delegatia FMI nu va veni in Romania pana nu avem buget. Nu vom adresa nicio invitatie decat dupa ce incepem executia bugetului, altfel nu avem ce discuta. Nu sunt la dispozitia hachitelor unui om, sa se plimbe pe drum de la Washington la Bucuresti”, a adaugat Ponta.

“Santajul presedintelui a grabit discutiile de la buget, astazi s-0a adoptat, luni adopta Comisia de Ancheta si nu mai functioneaza acel santaj. Ramane fara obiect santajul. Presedintele stie foarte bine ca daca nu am baza legala, nu pot mari un salariu sau pensia. Exista o singura varianta rationala pentru presedinte, sper ca in al 11-lea ceas va gasi acea bruma de ratiune. Poate promulga bugetul asigurarilor sociale si sa retrimita bugetul, ca sa nu-l critice doamna Udrea ca e slab”, a mai spus Ponta.

De precizat ca taxa pe carburant ramane in vigoare, in ciuda amenintarilor venite din partea lui presedintelui Traian Basescu. Bugetul are toate sansele sa fie intors in Parlament de seful statului.