BUGETUL pe 2015, aprobat in Parlament cu 339 de voturi “pentru”

Parlamentarii au votat, duminica, BUGETUL pe 2015. Plenul reunit al Parlamentului a votat bugetul de stat pe 2015 cu 339 voturi “pentru” si 141 voturi “impotriva”. Amintim ca BUGETUL pe 2015 trebuia supus la vot sambata, 20 decembrie, in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, insa votul final a fost amanat pentru ziua de duminica. Decizia a fost, de fapt, o incercare de a tine parlamentarii in Bucuresti, pentru a participa la ceremonia de investitura a lui Klaus Iohannis.

Bugetul va putea fi contestat in termen de 48 de ore la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). PNL a anuntat deja ca va depune o contestatie.

Comisiile de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat au adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe 2015, cu doar doua voturi ”impotriva” si o abtinere, cu unele amendamente, dupa trei zile de dezbateri.

Citeste si: CONSILIUL FISCAL: Veniturile din BUGETUL pe 2015 sunt supraevaluate cu 2,3 miliarde de lei

Votul final va avea loc duminica, in aceeasi zi cu depunerea juramantului in fata Legislativului de catre noul presedinte ale Romaniei, Klaus Iohannis.

Proiectul de buget a fost aprobat in sedinta din 12 decembrie a Guvernului.

Din bugetul de stat, Ministerele Muncii, Dezvoltarii, Finantelor, Fondurilor Europene, Agriculturii, Mediului, Transporturilor, Economiei vor avea bugete mai mari anul viitor, in timp ce alocarile pentru ministerele Sanatatii, Culturii si Administratiei si Internelor vor fi mai mici.

Citeste si: EUGEN NICOLAESCU: Grupurile parlamentare ale PNL vor vota IMPOTRIVA legii BUGETULUI de stat pe 2015