BUGETUL pe 2017, APROBAT de PARLAMENT pe REPEDE INAINTE

Parlamentul a adoptat marti proiectele de lege privind bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale pe anul 2017, informeaza Agerpres. 

“Sunt extrem de bucuros daca astazi a fost aporobat bugetul de stat si asta este un lucru pozitiv. Este un pic tarziu, suntem la inceput la februarie, au si fost programate alegerile tarziu”, a declarat premierul dupa votul din Parlament.

Parlamentul a adoptat marti bugetul de stat pentru anul 2017, in timp record, dupa doar 13 ore de dezbateri in plen, impartite in doua zile. Pentru buget au votat 208 voturi parlamentari, in timp ce 205 voturi au fost impotriva.

La Parlament a fost prezent si premierul Sorin Grindeanu, care a asteptat sa plece presedintele Klaus Iohannis pentru a veni in plen. Seful statului s-a adresat marti Parlamentului, insa premierul si ministrii sai nu au vrut sa fie prezenti.

“Multumesc Parlamentului ca a adoptat in regim de urgenta bugetul pe anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu totii. Era nevoie sa fie poate votat mai de demult daca lucrurile s-ar fi desfasurat intr-un calendar normal, si asta era bine pentru Romania. As vrea sa transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori si sa reconfirm determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, dupa vot.

 
Sursa foto: ziarul financiar