Bugetul Primariei Capitalei pe 2014 va fi supus votului joi. Vezi ce suma este alocata refacerii Patinoarului Flamaropol

Bugetul general al Capitalei pentru 2014 este de peste 5.2 miliarde de lei, din care 4.5 miliarde sunt pentru bugetul local, potrivit unui proiect de hotarare care va fi supus la vot, in sedinta de joi, a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Conform proiectului de hotarare privind aprobarea bugetului Capitalei, la bugetul general sunt prevazute venituri de 5.26 miliarde de lei si cheltuieli de 5.36 miliarde de lei.

Bugetul local are prevazuti, atat la capitolul venituri, cat si la cel de cheltuieli, 4.51 miliarde de lei, potrivit proiectului citat de Mediafax.

Pentru obiectivele de investitii cu finantare integrala sau partiala de la buget pe 2014 sunt prevazute 740 de milioane de lei pentru obiective deja incepute si 143 de milioane de lei pentru cele noi.

Astfel, pentru modernizarea si reabilitarea sediului vechi al municipalitatii sunt alocati 30 de milioane de lei.

Pentru investitii in unitatile de invatamant, respectiv pentru programul de reabilitare cofinantat de BEI, sunt prevazuti 120 de milioane de lei.

Sanatatea va primi 5.26 milioane de lei pentru modernizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului de Copii “Victor Gomoiu” si alte 6.34 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea si echiparea Spitalului de Ortopedie “Foisor”.

Arena Nationala va primi si ea bani pentru alte lucrari, respectiv 7.7 milioane de lei. Totodata, pentru refacerea si modernizarea Patinoarului Flamaropol sunt alocate 6 milioane de lei, pentru sala multifunctionala din incinta complexului sportiv “Lia Manoliu” – 40 de milioane de lei, iar Academia de Tenis va primi 5.85 milioane lei, se mai arata in proiect.

Tot in 2014, in bugetul Primariei Generale este prevazuta suma de aproximativ 340 milioane de lei pentru investitii la statia de epurare Glina.

Citeste si: DRUMURI COMUNE PENTRU PIETONI SI BICICLISTI IN CAPITALA

In ceea ce priveste capitolul Transporturi, noul buget prevede 78 de milioane de lei pentru Pasajul Basarab, dar si mai multe sume pentru alte obiective de infrastructura, cum ar fi Strapungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, ce va primi 40 de milioane.

Regia de transport public si cea de distributie a energiei termice – RATB si RADET – au prevazute in buget, ca subventii, sumele de 546 milioane de lei, respectiv 552 milioane de lei.

Administratia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) are prevazute venituri de 33.6 milioane de lei.

Administratia Strazilor are prevazute in buget aproape 500 de milioane de lei, iar Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, 222 de milioane de lei.

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) are alocati putin peste 115 milioane de lei, in timp ce pentru Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane este prevazuta suma de aproape 76 milioane de lei.

Politia Locala a Capitalei are un buget de 44 milioane de lei, iar Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, de peste 35 milioane de lei.

Anul trecut, bugetul general al Capitalei a fost de 4,52 miliarde de lei, din care 3,8 miliarde de lei pentru bugetul local.

Sursa foto: index-stiri.ro