Bugetul Primariei Capitalei, redus cu 650 de milioane de lei

Buget 2015

Consilierii generali au aprobat, ieri, rectificarea bugetului Primariei Capitale. Alesii locali au decis ca bugetul pe acest an sa fie redus cu aproape 650 de milioane de lei, dupa o sedinta tensionata.

Consilierii democrat-liberali au afirmat ca pentru proiecte culturale, pentru spitale si pentru gestionarea cainilor fara stapan vor fi alocati bani mai putini.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, insa, ca banii taiati la rectificare nu afecteaza in vreun fel functionarea institutiilor din cadrul primariei, pentru ca nu au fost folositi. Suma ar reprezenta de fapt niste datorii pe care statul le are la primarie: peste 350 de milioane de lei pe care trebuia sa-i achite Guvernul pentru constructia Arenei Nationale si aproximativ 300 de milioane pe care ii datoreaza Ministerul de Finante. 

Astfel, dintr-un buget initial de 3,7 miliarde de lei, municipalitatea ramane cu putin peste 3 miliarde. Consilierii PDL spun ca primaria nu isi valorifica cum trebuie patrimoniul si nu atrage fonduri europene. 

“Aceste recitificari in minus inseamna de fapt taieri ale bugetului, mai ales in zona investitiilor si a serviciilor publice (caldura si transport), ceea ce a pus si pune in pericol functionarea normala a orasului. An de an, atunci cand s-a votat bugetul, PDL Bucuresti i-a atras atentia Primarului General ca banii propusi de el in buget nu exista. Sorin Oprescu nu a ascultat si a mers mai departe umflind bugetul si facind cheltuieli care nu reprezentau prioritati pentru oras, iar de multe ori nu erau necesare”, a mai declarat Mircea Raicu.