BULETINELE DE VOT pentru alegerile prezidentiale vor fi PREDATE prefecturilor pana in 27 octombrie

Un numar de zece judete au primit luni BULETINELE DE VOT, in aceasta saptamana vor ajunge si in celelalte judete, iar in 27 octombrie, ultimele care vor prelua materialele necesare votarii vor fi prefecturile din Bucuresti si Ilfov, a anuntat miercuri ministrul Afacerilor Interne, GABRIEL OPREA.

Astfel, in cursul zilei de luni au primit buletinele de vot si tabelele electorale prefecturile judetelor Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Caras-Severin, Iasi, Maramures, Satu Mare, Salaj si Suceava.

Citeste si: Actiune de INFORMARE si CONSTIENTIZARE a cetatenilor cu drept de vot, derulata de politistii locali din Sectorul 6

Oprea a mai spus ca, pana la sfarsitul saptamanii, materialele pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie vor ajunge in aproape toata tara.

Prefecturile din Bucuresti si Ilfov vor fi ultimele care vor prelua materialele necesare votarii, in 27 octombrie urmand sa le fie predate aproximativ 2,3 milioane de BULETINE DE VOT.

Citeste si: OPREA: Pana acum, de patru ori mai putine INCIDENTE ELECTORALE comparativ cu 2009

Ministrul Afacerilor Interne le-a solicitat prefectilor ca, in perioada urmatoare, sa asigure toate conditiile necesare pentru functionarea celor 18.550 de sectii de votare care vor fi deschise la nivel national.

Pentru alegerile prezidentiale, care vor avea loc in 18.550 de sectii de votare din tara si 294 in strainatate, au fost tiparite 20.745.068 de buletine de vot si au fost pregatite 94.220 de stampile cu mentiunea “Votat”.

Sursa foto: click.ro