BULGARI ARESTATI, dupa ce au fost prinsi cand instalau dispozitive de COPIERE A DATELOR pe un bancomat din Bucuresti

Trei BULGARI, cu varste cuprinse intre 29 si 40 ani, au fost ARESTATI preventiv de Tribunalul Bucuresti, dupa ce au fost prinsi cand puneau pe un bancomat din Bucuresti dispozitive electronice de COPIERE A DATELOR de pe carduri bancare.

Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), exista suspiciunea ca, in perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, cei trei barbati ar fi instalat astfel de dispozitive electronice pe ATM -urile apartinand mai multor banci situate in Capitala, iar ulterior au demontat si ridicat aceste instrumente, impreuna cu datele continute de acestea.

“Sumele de bani erau retrase pe teritoriul altor state (Indonezia, Peru, Statele Unite ale Americii)”, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Citeste si: PERCHEZITII DIICOT in CAPITALA si 6 JUDETE cu scopul DESTRUCTURARII unei grupari specializata in infractiuni informatice

Anchetatorii au inceput urmarirea penala fata de cei trei barbati, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, punere in circulatie de valori falsificate, detinere de instrumente in vederea falsificarii de valori, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Citeste si: Grupare specializata in SKIMMING, destructurata de politisti

“In urma perchezitiilor efectuate asupra celor in cauza, a autoturismului cu care se deplasau si a unui imobil folosit de acestia in care au fost cazati, politistii au descoperit dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare si a codului de securitate, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor, un laptop, telefoane mobile, precum si mai multe carduri, inclusiv contrafacute”, a precizat Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

In urma audierilor, procurorii au dispus retinerea celor trei BULGARI, iar ulterior Tribunalul Bucuresti a decis ARESTAREA preventiva a acestora.

Sursa foto: adevarul.ro