Bulgaria nu mai face fata refugiatilor din Siria

Bulgaria, una dintre cele mai sarace tari din Uniunea Europeana, a facut apel catre Uniunea Europeana pentru a primi ajutor financiar, in conditiile in care nu mai poate gestiona afluxul de sirieni care cauta refugiu in tara vecina Romaniei.

“Bulgaria a dovedit ca este un partener de incredere pentru Uniunea Europeana. Am demonstrat ca putem proteja granitele UE, in timp ce acest lucru a devenit o povara pentru noi”, a declarat ministrul de Interne Tsvetlin Yovchev, in orasul Elhovo, situat la granita de sud-est cu Turcia, conform ziare.com. Astfel, Bulgaria a depus deja o cerere prin care solicita ajutor financiar din partea Comisiei Europene, pentru a putea gestiona numarul tot mai mare de refugiati, majoritatea din Siria, care trec ilegal granite prin Turcia si Grecia, a informat ministrul.

In prezent, un numar de 4.010 persoane, printre care 1.465 de sirieni, isi cauta refugiu in Bulgaria. De asemenea, alte 1.000 de persoane sunt retinute la granite, insa nu au aplicat inca pentru azil.

Sursa foto: descopera.ro