BULIBASA STANESCU FERDINAND, retinut de DNA dupa ce a fost PRINS IN FLAGRANT cand primea 12.000 de euro

STANESCU FERDINAND, considerat unul dintre cei mai bogati romi din Moldova, a fost retinut joi de procurorii DNA Oradea, sub acuzatia de TRAFIC DE INFLUENTA, dupa ce ar fi cerut 30.000 de euro in schimbul promisiunii ca ar putea influenta o sentinta judecatoreasca.

Potrivit procurorilor, in zilele de 22, 25 noiembrie si 9 decembrie, STANESCU FERDINAND a cerut de la un denuntator suma totala de 30.000 de euro, “lasand sa se creada ca are influenta asupra a trei magistrati din municipiul Iasi, investiti cu solutionarea unei cauze penale in care o ruda a denuntatoarei a fost trimisa in judecata, in stare de arest preventiv”, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul DNA.

In schimbul acestor bani, el a promis ca ii va determina pe magistrati sa dispuna punerea in libertate a persoanei respective.

Suspectul sustinea ca fiecare dintre cele trei persoane (“doi procurori si un judecator”) urmau sa primeasca initial suma de 5.000 de euro, iar, dupa punerea in libertate a rudei denuntatorului, inca 5.000 de euro/persoana.

In 9 decembrie, in parcarea unui hotel din localitatea Baile Felix, STANESCU FERDINAND a primit de la denuntator o prima transa de 12.000 de euro din suma pretinsa, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Sursa foto: barfadeiasi