BUNCARUL LUI HITLER, transformat in OBIECTIV TURISTIC

Buncarul unde Hitler si-a petrecut ultimele zile de viata va fi reconstruit si va deschis publicului spre vizitare in aceasta vara, in cadrul unui proiect al Muzeului spionajului din Oberhausen, conform Agerpres, care citeaza lepoint.fr.

Directorul muzeului, Ingo Mersmann, a oferit asigurari, intr-un interviu pentru cotidianul The Local, ca nu exista niciun fel de intentii pentru crearea unui loc de pelerinaj pentru extremistii care il considera pe Hitler “un erou” si ca a inclus in proiect o serie de masuri care sa previna acest lucru.

Citeste si: CRACIUNUL in viziunea NAZISTILOR: Fecioara Maria era “mama germana”, iar Iisus statea intr-un leagan

Apartamentul liderului nazist, biroul secretarei personale si camera doctorului lui Hitler vor fi refacute in cadrul proiectului buncarului.

Arhitectii desemnati pentru realizarea planurilor buncarului sunt ajutati de trei istorici care folosesc informatiile gasite in arhivele federale, recuperate dupa ce fusesera luate de trupele sovietice.

Citeste si: RADU MAZARE si-a schimbat TUNSOAREA, dupa ce a fost reclamat ca seamana cu ADOLF HITLER. FOTO in articol

Reconstituirea BUNCARULUI LUI HITLER ar putea deveni un loc care sa dea nastere multor sensibilitati, noteaza LePoint.fr. La deschiderea muzeului Madame Tussauds din Berlin, la 5 iulie 2008, al doilea vizitator — un fost politist aflat in somaj — a decapitat statuia lui Hitler strigand “Niciodata razboi!”.

Desfasurata pe o suprafata de 2.500 de metri patrati si organizata in 18 sectiuni diferite (biroul agentului, recuzita de specialitate, servicii secrete din intreaga lume, spioni celebri, filme, tineri spioni, razboiul rece, armele spionilor, spionaj aerian, supraveghere si inregistrare, criptare si decodificare, mituri si legende, circuitul de pregatire a agentilor, stocarea digitala a informatiilor, virusi, supravegherea caminului, spionaj economic si protectia datelor, noile perspective ale spionajului) “TOP SECRET — The Secret World of Espionage” este cea mai cuprinzatoare expozitie de gen din lume.

Sursa foto: biography.com