Bunea Stancu, ARESTAT la domiciliu inca 30 de zile

Magistratii Tribunalului Galati au decis, miercuri, prelungirea cu 30 de zile a masurii ARESTULUI LA DOMICILIU pentru presedintele suspendat al Consiliului Judetului (CJ) Braila, GHEORGHE BUNEA STANCU, acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese.

Aceeasi masura a fost aplicata si in cazul vicepresedintelui suspendat al CJ Braila, Florin Mija, inculpat in acelasi dosar. Decizia nu este definitiva, iar avocatii celor doi au contestat-o deja la Curtea de Apel Galati.

Citeste si: BUNEA STANCU RAMANE IN AREST LA DOMICILIU. DNA CERUSE ARESTAREA PREVENTIVA A BARONULUI DE BRAILA

Tribunalul Galati a decis vineri, 8 august, ca presedintele Consiliului Judetean Braila, GHEORGHE BUNEA Stancu, si vicepresedintele CJ, Florin Mija, sa fie ARESTATI LA DOMICILIU, dupa ce fusesera retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de abuz in serviciu in forma continuata si de conflict de interese.

Alaturi de cei doi a fost retinut si seful biroului Achizitii publice din aceeasi institutie, Nicolae Moisiu.

Vicepresedintele CJ Florin Mija si seful de la Achizitii, Nicolae Moisiu, au fost membri in comisiile de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice la data faptelor si sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata.

DNA sustine ca, in perioada 2009-2010, GHEORGHE BUNEA STANCU, ordonator principal de credite, si ceilalti doi inculpati si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ Braila.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: BUNEA STANCU AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA

Potrivit procurorilor, modul in care au fost organizate si derulate procedurile de achizitie publica in perioada de referinta a condus la situatia ca trei societati comerciale sa detina monopolul lucrarilor licitate de CJ Braila, fiind practic singurele firme care participa si castiga contracte pe plan local si judetean.

GHEORGHE BUNEA STANCU si Florin Mija au fost suspendati din functie prin ordine semnate de prefectul de Braila, Vasilica Vilcu.