Bunea STANCU ramane in arest la domiciliu. DNA ceruse arestarea preventiva a baronului de Braila

Gheorghe Bunea Stancu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Braila ramane in arest la domiciliu. Sesizarea formulata de DNA privind inlocuirea arestarii la domiciliu cu arestul preventiv a lui Gheorghe Bunea Stancu a fost respinsa, marti, de Tribunalul Galati. Verdictul final va fi dat de Curtea de Apel.

Decizia va fi contestata de procurorii DNA la Tribunalul Galati.

Bunea Stancu ar putea ajunge in inchisoare pentru ca procurorii l-au acuzat ca a incalcat conditiile arestului la domiciliu.

Citeste si: DNA a cerut ARESTAREA lui BUNEA STANCU

“Propunerea de arestare preventiva a fost formulata ca urmare a faptului ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, in mod indirect, a luat legatura cu suspectul Soare Vasile, desi prin Incheierea din data de 08.08.2014 a Tribunalului Galati, prin care s-a dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile, fata de primul mentionat, instanta l-a obligat sa nu comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori”, se arata in comunicatul DNA.

In data de 14 august, Curtea de Apel Galati a decis ca Gheorghe Bunea Stancu poate fi cercetat in arest la domiciliu, respingand solicitarea procurorilor de arestare preventiva.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: BUNEA STANCU ar trebui sa-si dea DEMISIA

Intr-o situatie similara s-a aflat si primarul Bacaului, Romeo Stavarache, care a ajuns in spatele gratiilor dupa ce a vorbit la telefon cu complicii in dosar, lucru interzis in cazul arestului la domiciliu.