Bursa de schimb Bithumb, victimă a unui nou atac cibernetic! 13 milioane de dolari pagubă

Bursa de schimb sud-coreeană Bithumb a raportat o pierdere de 13 milioane dolari în criptomonede EOS dispăruți în urma unui atac cibernetic care se presupune a fi rezultatul unei lovituri din interiorul companiei.

Compania a confirmat în declarația de sâmbătă că a văzut prima dată o “retragere anormală” a criptomonedelor prin sistemul său de monitorizare, la ora 22:00 ora coreeană (13:00 UTC), vineri, 29 martie.

Analiza retragerilor de active suspendate și a depozitelor de pe platformă după ce a observat încălcarea. Bithumb a afirmat: “Toate criptomonedele furate sunt deținute de companie, iar toate activele membrilor sunt protejate de un portofel rece”.

Atacul cibernetic a produs o pagubă totală de 3,07 milioane EOS, care au fost retrase din portofoliul “fierbinte” (conectat la internet) printr-o serie de tranzacții.

Pe baza datelor de la CoinMarketCap, EOS se tranzacționează în prezent la 4,22 USD, ceea ce a dus la pierderea unei valori totale de 13 milioane de dolari. Compania a afirmat în declarația sa că suspectează că atacul cibernetic a fost efectuat de un angajat, deoarece nu s-au găsit dovezi de exploatare externă.

Bithumb a notificat deja agențiile guvernamentale și efectuează o investigație internă. Acesta a spus că lucrează, de asemenea, cu alte burse de schimb majore pentru recuperarea fondurilor. În plus, activele rămase în portofelul fierbinte al firmei Bithumb au fost eliminate în portofelul său rece (offline) pentru a preveni pierderile ulterioare, până când modul de încălcare a fost identificat și vulnerabilitățile fixate.

Lee Sang Sun, unul dintre puținii investitori EOS din Coreea de Sud, a declarat: “Schimburile cum ar fi Bitfinex, gestionează portofelele lor EOS cu un sistem multisig, dar Bithumb a reușit să le gestioneze cu o singură cheie”, însă acest detaliu nu este confirmat la ora apariției acestei știri.

Furtul s-a produs la aproape un an după ce Bithumb a fost victima unui alt atac cibernetic cu o pagubă de aproximativ 30 de milioane de dolari. Bursa de schimb a înregistrat atunci o pierdere inițială de 2.016 bitcoin, 2.219 eter și alte criptomonede, dar mai târziu a susținut că a recuperat 14 milioane de dolari din paguba totală inițială.