Bursa de Valori Bucuresti are un nou director! Vezi despre cine este vorba

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat miercuri numirea lui Ludwik Leszek Sobolewski in functia de conducator al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), se anunta intr-un comunicat al ASF.

Ludwik Sobolewski a condus Bursa din Varsovia in perioada 2006 – 2013. In 2007 a sustinut fuziunea burselor de la Bucuresti si Sibiu dupa ce Bursa din Varsovia a achizitionat atunci un pachet de 1,8% din capitalul Bursei din Sibiu, pentru suma de aproximativ 300.000 de euro.

Sobolewski a fost concediat in ianuarie 2013, dupa ce a fost acuzat ca ar fi implicat Bursa intr-o actiune de strangere de fonduri pentru finantarea unui film in care iubita sa urma sa joace rolul principal, conform informatiilor publicate de presa poloneza.

Intre 1994 si 2006, Sobolewski a fost vicepresedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia.

Fostul director general al Bursei de Bucuresti, Victor Cionga, a fost revocat din functie la finalul lunii martie dupa sapte luni de mandat. Motivatia administratorilor BVB a fost ca restructurarea operatorului pietei de capital nu a inregistrat un progres suficient de rapid.

Sursa foto: interia.pl