Bursa din Hong Kong propune un cadru pentru reglementarea crypto monedelor

Bursa din Hong Kong (HKEX) consideră că, cadrele juridice în materie de finanțe și crypto monede ar trebui să fie identice. Cea de-a șasea cea mai mare bursă din lume analizează necesitatea ca autoritățile de reglementare să țină pasul cu ritmul tehnologiilor financiare.

Și dacă rămân în urmă, legile financiare existente ar trebui să fie aplicabile companiilor din spațiul FinTech, bazate pe asemănarea lor cu serviciile tradiționale. Blockchain, de exemplu, ar putea fi adus în spațiul de investiții, tranzacționare, compensare și decontare. În mod similar, emiterea de active digitale în blockchain ar putea fi reglementată de un cadru existent de reglementare a valorilor mobiliare.

“În pofida diferenței dintre reglementările Fintech în rândul țărilor”, a adăugat HKEX, “se aplică în general principiul coerenței, adică serviciile financiare de aceeași natură fac obiectul acelorași reglementări în temeiul cadrului juridic existent, pentru a menține concurența loială, eficiența și prevenirea arbitrajului de reglementare. “

Citește și:  GRUPUL DE HACKERI NORD-COREEAN LAZARUS A FURAT 571 MILIOANE DE DOLARI ÎN CRYPTO MONEDE

Inovațiile Crypto pot îmbunătăți un sistem la fel de mult cum îl pot face rău. HKEX ia exemple din alte țări și laboratoarele de testare a tehnologiei blockchain. Cunoscută ca “testarea cu sandbox”, procesul vizează minimizarea riscurilor prin implementarea blockchain și inovării criptografice în rândul unei rețele de utilizatori cu reglementări private, cu cerințe minime de adaptare și restricții de reglementare. O implementare pe scară largă are loc numai după ce cripto-produsul a trecut asupra funcționalității, securității și frontului de reglementare.

Observând că practicile de supraveghere a sandbox-urilor sunt limitate doar la sectoarele bancare în forma sa actuală, raportul HKEX recomandă ca aceste modele de testare să fie extinse și asupra sectoarelor nebancare, cum ar fi blockchainul și crypto monedele. “Având în vedere că Fintech Sandbox Supervisory Sandbox (FSS) este oportună și flexibilă în a face un răspuns reglementar la inovațiile de piață, poate încuraja inovațiile Fintech și poate minimiza impactul negativ al incertitudinilor de reglementare cu prevenirea și controlul eficient al riscurilor. Acesta este, prin urmare, cel mai potrivit instrument de reglementare pentru Fintech. “

RegTech: Când autoritățile de reglementare își inovează propriile practici

Documentul de cercetare HKEX propune ca autoritățile de reglementare din Hong Kong să stabilească un sistem de reglementare eficientă (RegTech) prin incorporarea mai multor cazuri de utilizare a AI si a datelor mari. Sistemul ar include un proces KYC mai bun, cu recunoașterea feței, monitorizarea sentimentului și identificarea relațiilor corporative.

În contextul lansării cripto-blockchain, un sistem RegTech de lucru le-ar permite să se apropie de legalitate și de audit mai repede decât de obicei. Ei ar putea să-și pună on-line documentele comerciale, inclusiv “informații de înregistrare, rapoarte anuale, anunțuri / anunțuri și informații despre acționarii / persoanele juridice și companiile conectate”, pentru a căuta aprobări în timp util.

“Există acum câteva motoare de căutare de afaceri (de ex.” Handshakes “) pe piață care pot ajuta autoritățile de reglementare să analizeze legătura dintre tranzacțiile comerciale și relațiile pe piața financiară”, a adăugat hârtia HKEX.

“Aceste motoare de căutare de afaceri pot analiza mai rapid și în profunzime informațiile publice ale emitenților listați cu ajutorul tehnologiilor, furnizând legături exacte între companii și descoperind eventualele tranzacții cu informații privilegiate. Aceasta ar fi principala aplicație a datelor mari în RegTech.