Bursa oficială din Thailanda aplică pentru licența necesară pentru monede digitale

Dacă ați ținut pasul cu privire la mișcările industriei criptografice din Asia de Sud-Est, veți ști că Thailanda este, în prezent, unul dintre principalii jucători ai regiunii.

În timp ce națiunile vecine, cum ar fi Malaezia, sunt încă nedeclarate în privința creării sau nu a cripto-legalității, alte țări de pe sub-continent precum Thailanda, Singapore și Hong Kong se dezvoltă constant în ceea ce privește cadrul de reglementare și conduc în această zonă.

Thailanda, care este recunoscută predominant pentru plajele sale umbrite de soare, bucătăria imensă și gazdele sale transgender pentru o noapte, devine un jucător major pe scena asiatică a crypto monedelor. Bangkok Post a raportat astăzi că Bursa de Valori din Thailanda (SET) urmează să aplice împreună cu Ministerul de Finanțe o licență de tip cripto, astfel încât să devină un schimb de active digitale.

Președintele Asociației Socieăților de Valori Mobiliare și vice-președintele Consiliului de Administratie al SET, Pattera Dilokrungthirapop, a declarat pentru Bangkok Post că: Nu ne grăbim să intrăm în comerțul cu active digitale, deoarece unele companii își administrează în continuare afacerile de bază , în timp ce crypto monedele sunt doar una dintre clasele de active digitale în care brokerii își pot adapta platformele de tranzacționare pentru a servi tranzacționarea digitală. Societățile de valori mobiliare așteaptă în prezent SET să solicite o licență. Pentru noi, ne așteaptăm ca activele digitale să crească în viitor, pe măsură ce investitorii vor înțelege mai bine această clasă de active.

Citește și: INVESTITORII AMERICANI ÎN BITCOIN AU PIERDUT 1,7 MILIARDE DE DOLARI ÎN 2018! 61% NU ȘTIU CĂ POT SOLICITA O DEDUCERE FISCALĂ

Unul dintre principalele motive pentru care SET este pe punctul de a aplica pentru o licență de crypto monede pe termen scurt este de a ajuta în principal membrii săi de valori mobiliare care doresc să devină cripto brokeri și dealeri.

Planul pe termen lung pentru SET este de a crea un schimb pentru propriile crypto monede. Și dacă o vor face, vor deveni una dintre puținele burse din lume care vor separa atât stocurile, cât și cele de crypto, în două entități separate.

SET este cu siguranță intr-o pozitie privilegiată pentru a deveni principalul comerciant de crypto monede din Thailanda, dacă planurile lor ajung să se implice, ceea ce se datorează în principal reputației sale de încredere ca un schimb major. Cu toate acestea, unele companii care se ocupă deja de crypto monede în Thailanda consideră că SET nu are încă experiență în comparație cu alte burse crypto deja înființate în Thailanda, cum ar fi Exchange Bitkub și BXB Exchange.