BURSE DE EXCELENTA pentru TINERI CERCETATORI, oferite de Institutul de Cercetari al Universitatii din Bucuresti

Institutul de Cercetari al Universitatii din Bucuresti (ICUB), prin cele patru sectiuni ale sale, lanseaza in luna februarie un program complex de burse, dedicat TINERILOR CERCETATORI si profesorilor invitati in calitate de experti, consultanti, mentori, conferentiari, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei de invatamant superior.

Potrivit sursei citate, programul are ca scop sustinerea cercetarii de excelenta in Universitatea din Bucuresti si ca obiectiv inaugurarea de noi teme si platforme de cercetare in Romania, oferind sprijin TINERILOR CERCETATORI pentru integrare in mediul universitar si in institutiile de cercetare din Romania si din strainatate.

TINERII CERCETATORI vor fi selectati in urma unui concurs public, in baza metodologiilor proprii celor patru sectiuni, dupa criterii specifice pentru fiecare domeniu.

Citeste si: ROMANIA este din nou CASTIGATOARE la cea mai mare competitie de stiinta si inginerie din lume pentru liceeni

TINERII CERCETATORI vor primi burse lunare in valoare de 2.000 de lei si vor beneficia de suport, infrastructura si asistenta in indeplinirea obligatiilor contractuale.

Programul de burse este stabilit anual. Bursa pentru TINERI CERCETATORI poate fi de 3-6 luni, cu posibilitate de extensie.

Informatii complete despre conditiile de candidatura, desfasurarea concursului si calendarul selectiei pot fi accesate pe paginile fiecareia dintre cele patru sectiuni ale ICUB: Stiinte umaniste, Stiinte sociale, Stiintele vietii, mediului si ale pamantului si Stiinte exacte.

Citeste si: LASERUL de mare putere de la MAGURELE va fi functional din iunie

ICUB reprezinta o structura de cercetare si transfer tenologic menita sa genereze si sa promoveze excelenta in cercetare. “Parametru esential al activitatii universitare, cercetarea stiintifica este elementul de referinta intalnit in toate clasamentele universitare nationale si internationale, fiind un reper esential care contribuie la ierarhizarea institutiilor de invatamant superior. Universitatea din Bucuresti este recunoscuta la nivel national si international pentru experienta in cercetare a specialistilor sai. Dovezile cele mai elocvente ale felului in care este apreciata cercetarea in Universitatea din Bucuresti vin din partea Times Higher Education Supplement care a situat timp de trei ani institutia noastra de invatamant superior intre primele 600 de universitati ale lumii. Domeniile de interes in activitatea de cercetare sunt racordate la tendintele si oportunitatile actuale in stiinta la nivel national si international. Astfel, cele trei directii prioritare de cercetare ale universitatii din Bucuresti sunt: Mediu; Materiale noi; Stiintele cognitive. Totodata, se acorda o importanta deosebita si cercetarii in domeniile socio-umane si dezvoltarii de proiecte interdisciplinare”, se spune in comunicat.

Sursa foto: zf.ro