BUSOI acuza administratia bucuresteana de risipirea BANULUI PUBLIC

Prim-vicepresedintele PNL CRISTIAN BUSOI a acuzat, vineri, administratia bucuresteana de RISIPIREA BANULUI PUBLIC, relateaza Agerpres.

“Rapoartele Curtii de Conturi au oferit o radiografie trista despre felul in care, in ultimii sapte ani, banul public a fost batjocorit de o administratie de stanga. (…) Administratia de stanga a ingropat la propriu miliarde de lei in cimitire, rasaduri de flori, conducte care sunt, de fapt, niste imense site, pentru ca, de altfel, cat timp nu investim in reabilitarea conductelor prin care circula agentul termic in Bucuresti in realitate subventionam risipa, in spectacole pretins culturale, dar care in fapt nu au reprezentat decat uneori recorduri de prost gust”, a sustinut Busoi, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, nu a existat transparenta in decizia privind felul in care se construieste bugetul Bucurestiului.

“Nu au existat prioritati clare ale bugetului Bucurestiului. (…) Bugetul a fost fragmentat in foarte multe zone, unele dintre ele fiind special construite pentru a genera cheltuieli dubioase, unele dintre aceste cheltuieli fiind astazi sub ancheta institutiilor statului. Al patrulea lucru extrem de grav este cel al pierderii fondurilor europene”, a sustinut Busoi.

El a aratat ca 30 de milioane de euro sunt pierduti pe proiectele din Programul Operational Regional, iar studiul de fezabilitate pentru autostrada suspendata a costat 4 milioane de euro.

CITESTE SI: GORGHIU: RAMANE DE VAZUT DACA BUSOI VA RAMANE CANDIDATUL PNL LA PRIMARIA CAPITALEI

“Cred ca ar trebui o dezbatere cu organizatiile nonguvernamentale, cu jurnalistii si vazut in ce masura o platforma foarte prietenoasa, cel putin pe marile directii de cheltuire a banului public, se poate imagina pe site-ul Primariei Capitalei. Daca nu va fi posibil din punct de vedere tehnic sa se intample acest lucru pana pe 5 iunie, eu imi asum ca un prim pas important in urmatorul mandat sa realizam aceasta platforma de transparentizare”, a declarat Busoi.
Liberalul este de parere ca toti aceia care vor sa isi asume conducerea Bucurestiului trebuie sa vina cu prioritati clare.

“Am spus ca Bucurestiul are nevoie de un spital care sa rezolve marile probleme de sanatate, care sa fie un exemplu pentru celelalte spitale de a-si imbunatati activitatea. O sa pornesc de la 1 februarie o campanie de consultare a bucurestenilor, sa le explic acest proiect si in acelasi timp sa vad in ce masura sunt de acord, pentru ca, daca nu li se pare important acest proiect, sunt poate alte prioritati pe care trebuie sa le avem in vedere. Marile probleme legate de trafic, consolidarea cladirilor in centrul istoric sunt lucruri care inseamna un efort bugetar si ele nu pot fi facute decat daca bucurestenii sunt de acord cu acest lucru”, a afirmat Busoi.

In opinia sa, este important ca in perioada urmatoare sa fie organizata o dezbatere si pe bugetul anului 2016.

Sursa foto: Agerpres