BUST al domnitorului CONSTANTIN BRANCOVEANU, dezvelit in sectorul 4 al Capitalei

Un BUST al domnitorului CONSTANTIN BRANCOVEANU a fost dezvelit miercuri in Sectorul 4, cu prilejul sarbatorii Sfintilor Imparati Constantin si Elena, pentru a comemora 300 de ani de la martiriul acestei personalitati istorice.

“Trebuie sa facem si putina cultura si sa ne aducem aminte de martirii nostri. Va ramane in memoria Bucurestiului, nu numai a Sectorului 4. Brancoveanu a fost un bun crestin, nu si-a pierdut credinta, a renuntat mai bine la cap decat la credinta ortodoxa si la valorile romanesti pe care le-a implementat la vremea respectiva”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4.

In contextul in care 2014 a fost declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane “Anul Brancoveanu”, Primaria Sectorului 4 a dorit ca, in numele comunitatii locale, sa comemoreze 300 de ani de la martiriul marelui domnitor, al celor patru fii ai acestuia, ginerelui, sfetnicului sau de seama, care au fost decapitati la Istanbul pe 15 august 1714.

Citeste si: SFINTII IMPARATI CONSTANTIN si ELENA sunt praznuiti, miercuri, de Biserica Ortodoxa

Reproducand in bronz trasaturile celui care a ales moartea sa si a celor dragi, refuzand sa se lepede de credinta crestina, BUSTUL reprezinta centrul amenajarii peisagistice din intersectia Bd. Constantin Brancoveanu cu Sos. Oltenitei, strajuind si vorbind generatiilor viitoare despre tarie de caracter, dragoste de neam si credinta, potrivit reprezentantilor Primariei Sectorului 4.

Citeste si: PROCESIUNE cu moastele Sfantului Domnitor Martir CONSTANTIN BRANCOVEANU, in Bucuresti. GALERIE foto

Costurile necesare realizarii lucrarilor totalizeaza 45.000 de lei (inclusiv TVA), suma provenind de la bugetul local al Sectorului 4.

La inaugurare au participat fostul jucator profesionist de tenis ILIE NASTASE, prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, si viceprimarul Bucurestiului Dan Darabont.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4