Bustul lui SERGIU NICOLAESCU va fi inlaturat. Ministerul Culturii a dat sculpturii AVIZ NEGATIV

Bustul regizorului SERGIU NICOLAESCU, amplasat in centrul orasului, a primit AVIZ NEGATIV din partea Ministerului Culturii, lucru care va duce la inlaturarea operei din locul unde este acum amplasata, au anuntat autoritatile locale din municipiul Targu-Jiu.

Primarul Florin Carciumaru a declarat ca, in perioada urmatoare, se va lua legatura cu membrii familiei regizorului pentru demararea procedurilor de inlaturare a bustului.

“Am aflat de la Ministerul Culturii ca bustul a primit aviz negativ. Trebuie sa fie luat de acolo. Vom lua legatura cu familia lui SERGIU NICOLAESCU pentru a face demersurile necesare in acest sens. Vor putea sa vina cu alt bust, iar daca nu o vor face, se va ocupa primaria de acest lucru. SERGIU NICOLAESCU merita o statuie in orasul in care s-a nascut, mai ales ca si cinematograful de aici ii poarta numele”, a spus Carciumaru, citat de Agerpres.

Citeste si: Urna cu cenusa regizorului Sergiu Nicolaescu a fost inhumata la Cimitirul Bellu Militar

Dezvelirea bustului lui SERGIU NICOLAESCU a avut loc pe 6 decembrie 2013, la un an dupa ce acesta a fost declarat cetatean de onoare al municipiului Targu-Jiu. Inca de la inaugurarea statuii au aparut numeroase discutii privind asemanarea bustului cu originalul, fapt care a dus in final la obtinerea avizului negativ din partea Ministerului Culturii.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Rodion Gheorghita si comandat de catre Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania.

Sursa foto: jurnalul.ro