Bustul lui Mihai Eminescu, decapitat la Cernauti

Bustul lui Mihai Eminescu, ce urma sa fie inaugurat astazi la Hliboca (Adancata), regiunea Cernauti (Ucraina), la comemorarea celor 124 de ani de la trecerea in nefiinta a poetului, a fost vandalizat. 

Bustul poetului Mihai Eminescu, ce urma sa fie inaugurat la Hliboca, in Ucraina, a fost decapitat in noaptea dintre joi si vineri, capul statuii disparand fara urme. “Doamna directoare ne-a dat aceasta veste vineri dimineata, la ora 8:00, iar noi am anuntat imediat politia, care a inceput operatiunile de cautare a indivizilor care l-au decapitat pe Eminescu. Acestia au vandalizat bustul si au fugit cu tot cu capul poetului. Bustul a fost instalat joi, in fața  Muzeului Etnografic din Hliboca” a declarat Nicolae Sapca, vicepresedintele Societatii pentru Cultura Romaneasca “Mihai Eminescu” din Cernauti.

La instructiunile MAE, Consulatul General al Romaniei a solicitat in scris Administratiei de Stat Cernauti efectuarea de urgenta a demersurilor necesare pentru identificarea faptasilor actului de vandalism, precum si informarea Consulatului asupra rezultatelor anchetei.

Sursa foto: tocpress.info