Buzău. Încă o persoană a murit după tragicul accident. Bilanțul victimelor: 4 morți și 12 răniți!

Mai multe persoane au fost rănite, luni seara, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de tren, pe DN 2B, în zona localității C.A. Rosetti, județul Buzău. Primele informații arată că în microbuz erau cel puțin zece persoane, potrivit IGSU.

Update 3: Încă o persoană a murit după accidentul petrecut luni noaptea pe DN 2B, în zona localității C.A. Rosetti, din Buzău, bilanțul arătând că 4 oameni au murit și 12 sunt în stare gravă la spital. Polițiștii au stabilit că șoferul microbuzului nu a oprit la barieră, la trecerea la nivel cu calea ferată, scrie Mediafax.

După cercetările efectuate, polițiștii din Buzău au stabilit că accidentul din zona localității C.A. Rosetti s-a produs după ce șoferul microbuzului care avea și remorcă, la intersecţia cu calea ferată de pe raza localităţii Bâlhacu, nu ar fi respectat regulile de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase aflate în funcţiune.

Update 2: Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, luni seara, că traficul feroviar între staţiile Cilibia şi Rosetti este închis luni seara, pe ambele fire, din cauza accidentului înregistrat la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu bariere automate, un microbuz de persoane fiind lovit de tren.

„Trenul IR 1579, care circula în relația București- Galați, a lovit un microbuz, al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel. Reprezentanții Regionalei CF Galați s-au deplasat la locul accidentului pentru a acționa și a acorda sprijinul necesar reprezentanțiilor pentru situații de urgență Până la finalizarea operațiunilor desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență trenul IR 1731 ( Brașov – Galați) staționează temporar în Cilibia”, a spus Oana Brânzan, potrivit Mediafax.

Update: Purtator de cuvant al ISU Buzau, sublocotenent George Cretu: Planul roșu de Interventie la nivelul judetului Buzau a fost activat. Mai multe persoane din microbuz sunt incarcerate. Pompierii actioneaza pentru extragerea lor. Pana in acest moment, 6 victime au fost preluate și transportate la spital. La fata locului s-a constituit un punct de triaj medical al victimelor. Autoritățile au făcut bilanțul accidentului feroviar din Buzău: în total 10 victime au fost transportate la spital, 3 persoane au murit, iar o persoana (șoferul) are răni superficiale, dar nu necesită transport la spital.

Știre inițială

ISU anunță că planul roșu a fost activat. Sunt 3 persoane încarcerate, iar SMURD face eforturi pentru descarcerarea lor. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis, luni seara, că autoritățile sunt în alertă după ce un microbuz a fost lovit de tren în zona localității C.A. Rosetti.

Sursa citată a arătat că persoana care a sunat la 112 a spus că în microbuz sunt între șapte și nouă persoane. Alși martor au spus că în microbuz erau zece persoane.

„La fața locului au fost concentrate două echipaje SMURD, cinci echipaje medicale SAJ, două echipaje de descarcerare si un post medical avansat. Totodată, a fost alertată în sprijin și o autospecială pentru victime multiple încadrată cu paramedici de la ISU Brăila”, arată IGSU.

Sursa foto: adevarul