BUZAU: 5.000 de familii au ramas FARA CURENT ELECTRIC

Aproape 5.000 de familii din cinci localitati din JUDETUL BUZAU au ramas duminica FARA CURENT ELECTRIC in urma NINSORILOR ABUNDENTE. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, Vasile Prahoveanu, 4.656 de abonati din localitatile Sageata, Robeasca, Pietroasele, Breaza, Podgoria (partial) au ramas fara electricitate.

Totodata, pompierii au intervenit pentru deszapezirea a doua autoturisme. “La ora 3,24, ISU a fost anuntat ca un autoturism in care se aflau trei persoane, dintre care un copil de 5 ani, a ramas inzapezit intre Ramnicelu si Ramnicu Sarat, situatia fiind rezolvata in aproximativ 20 de minute din momentul primirii apelului de urgenta. De asemenea, la ora 4,20 a fost semnalat faptul ca un autoturism cu patru persoane a ramas blocat pe DN2 C intre localitatile Caldarasti si Pogoanele, actiunea fiind finalizata la ora 4,40”, a declarat pentru Agerpres Prahoveanu.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, ninsori abundente, viscol si vizibilitate redusa sub 50 m, pentru siguranta circulatiei, s-au inchis DN 2 intre Buzau si limita cu judetul Ialomita, DN 2C intre localitatea Costesti si limita cu judetul Ialomita si DN 22 Ramnicu Sarat — limita cu judetul Braila.

“Aproximativ 600 de pompieri, politisti si jandarmi cu 90 mijloace tehnice sunt la datorie pentru limitarea si inlaturarea potentialelor efecte ale fenomenelor periculoase si monitorizeaza situatia din judet, precum si evolutia acesteia prin Centrul Operational Judetean, precum si prin Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Buzau”, a informat sursa citata.

Sursa foto: Adevarul