Buzau: Peste 80 de gospodarii INUNDATE

Peste 80 de case si anexe din noua localitati, sapte sate si doua municipii, din judetul Buzau, au fost AFECTATE in noaptea de marti spre miercuri in urma ruperii de nori si a torentilor formati pe versanti.

Inspectoratul pentru situatii de Urgenta Buzau a transmis marti spre miercuri noaptea bilantul complet al manifestarilor fenomenelor meteorologice periculoase produse pe timpul avertizarii de COD PORTOCALIU, cand s-au inregistrat averse cu caracter torential cu 40-45 l/mp.

Citeste si: INUNDATIILE VOR PUTEA FI SEMNALATE CU CATEVA LUNI INAINTE GRATIE SATELITILOR

In municipiul Buzau au fost INUNDATE subsolurile Spitalului Judetean de Urgenta si Casei de cultura a sindicatelor, precum si a mai multe blocuri de locuinte.

In comuna Cernatesti, suvoaiele de pe versanti au inundat sase gospodarii, iar Drumul judetean 203K a fost acoperit de ape. In comuna Berca, au fost afectate trei sate—in Plescoi au fost INUNDATE 19 gospodarii, la Plesesti — opt case, iar la Valea Nucului, trei.

In comuna Topliceni, satul Dedulesti, au fost INUNDATE 29 de gospodarii, in satul Topliceni, 14 gospodarii, iar in satul Raducesti, cinci case.

Citeste si: COD GALBEN DE INUNDATII PE MAI MULTE RAURI DIN TARA

In municipiul Ramnicu Sarat, sapte persoane, cinci adulti si doi copii, s-au autoevacuat dupa ce trei case au fost INUNDATE.

Sursa foto: ziuadebuzau.ro