BUZAU: Un TIR cu 800 de BUTELII a luat FOC in MERS pe E85

Un tir care transporta 800 de butelii a luat foc in mers pe E85, vineri dimineata, in judetul Buzau, la intrarea in localitatea Mihailesti. Pompierii au ajuns in scurt timp la fata locului si au intervenit cu tunurile de apa, insa s-au indepartat cand buteliile au inceput sa explodeze.

Nicio persoana nu a fost ranita, iar populatia a fost evacuata pe o raza de 500 de metri. Si soferul autotrenului a scapat nevatamat, a declarat, la postul de televiziune Digi 24, purtatorul de cuvant al ISU Buzau, George Cretu.

Reprezentantul ISU Buzau a relatat ca pompierii intervin in acest moment cu patru echipaje, insa mai sunt asteptate si altele. “Autospecialele pompierilor s-au apropiat de incendiu, pentru ca exploziile au incetat”, a adaugat el. Politistii sositi la locul incendiului au oprit circulatia masinilor pe E85, intre Urziceni si Buzau.

Pana in acest moment nu se stie de ce a luat foc autotrenul, insa autoritatile vor deschide o ancheta pentru a determina cauzele. Cauciucurile ar fi luat foc in timpul mersului, potrivit prefectului de Buzau, George Sava.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca situatia este tinuta sub control si nu exista victime. “Situatia este sub control, in sensul in care cei care ar fi putut fi pusi in pericol au fost evacuati, acum asteptam lichidarea interventiei in cel mai scurt timp. Drumul e inchis, nu se circula, zona este izolata ca sa nu avem victime”, a precizat Arafat.

Sursa foto: realitatea