Ca la noi la nimeni. Cum sunt tratați copii bolnavi de rujeolă în România secolului XXI

Ca la noi la nimeni! În România anului 2018, rujeola, o boală contagioasă şi virală, de multe ori mortală, e combătută, la ţară, cu leacuri băbeşti. Nu de multe ori, copilaşii care ar trebui duşi de urgenţă la medic sunt frecaţi cu ţuică şi sunt îmbrăcaţi în roşu, iar în casă nu se face curăţenie timp de nouă zile.

Un doctor epidemiolog a dezvăluit pentru click.ro că, pentru combaterea rujeolei, în România rurală se folosesc încă ritualuri şi metode care ţin de Evul Mediu. Acestea pot cauza inclusiv moartea pacientului.

Citește și: BUCUREȘTI: DOI JANDARMI AU TÂLHĂRIT DOUĂ PROSTITUATE! CEI DOI S-AU DAT DREPT POLIȚIȘTI

Medicul Irina Alecu, de la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, a descoperit, în timpul campaniilor de vaccinare la sate, că frecţia cu ţuică şi zeama de varză ţin locul vaccinului şi al antitermicelor prescrise de doctor. Totodată, ritualurile de combatere a bolii sunt folosite pe scară largă, mai ales în familiile sărace şi cu educaţie precară.  

Rujeola, o boală de care populaţia se poate proteja uşor prin intermediul vaccinării, face ravagii în România. Până în prezent, sunt aproape 13.000 de cazuri de îmbolnăvire. Nu mai puţin de 52 de pacienţi, majoritatea bebeluşi, au murit din cauza acestei boli, care se manifestă  cu febră mare şi complicaţii grave.

Sursa foto: realitatea