CAB judeca un nou termen in dosarul tortionarului ALEXANDRU VISINESCU

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) judeca miercuri al patrulea termen in dosarul in care Alexadru Visinescu este acuzat de infractiuni contra umanitatii. Visinescu este judecat in dosarul in care Parchetul General l-a trimis in judecata pentru atrocitatile comise in perioada comunista la penitenciarul de la Ramnicu Sarat.

Instanta a stabilit daune de 660.000 euro pentru victimele lui Visinescu, cu care de altfel tortionarul se intalneste in sala de judecata.  La Curtea de Apel Bucuresti a venit si Valentin Cristea, singurul detinut politic de la Penitenciarul Ramnicu Sarat care mai este in viata. Barbatul a povestit chinurile din puscariile comuniste. 

CITESTE SI: O noua ancheta privind MOARTEA disidentului Gheorghe Ursu 

”Am fost supus unor restrictii. Nu aveai voie sa privesti cerul, nu aveai voie sa te apleci. Singurul drept era acela la plimbare. Acea plimbare consta in scoaterea detinutilor intr-o curte interioara, zilnic timp de 10-15 minute, timp in care eram obligati sa mergem in cerc fara a privi in sus, astfel ca nu puteam vedea cerul si fara a ne putea apleca pentru a culege ceva de pe jos. Eram sub paza unei santinele. Orice abatere de la acest program de plimbare putea fi observata de santinela care ne supraveghea si era raportata gardianului care proceda la conducerea detinutului in celula. Plimbarea se facea separat pentru fiecare detinut. Niciodata nu puteam interactiona cu ceilalti detinuti. Si in celula eram singuri”, a povestit Valentin Cristea, fost detinut politic.

CITESTE SI: Statul roman ar putea plati DAUNE MORALE alaturi de ALEXANDRU VISINESCU. UPDATE 

Alexandru Visinescu este judecat in dosarul in care Parchetul General l-a trimis in judecata pentru atrocitatile comise in perioada comunista la penitenciarul de la Ramnicu Sarat. Instanta a stabilit daune de 660.000 euro pentru victimele lui Visinescu.

 Sursa foto: gandul.info