DOSAR SANTAJ RCS&RDS: DAN VOICULESCU si SORIN ALEXANDRESCU, condamnati la inchisoare cu executare. UPDATE

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa pronunte, joi, sentinta in dosarul in care DAN VOICULESCU si fiica sa, CAMELIA VOICULESCU, sunt acuzati de santajarea administratorului RCS&RDS IOAN BENDEI, potrivit Agerpres. La ultimul termen al procesului, procurorul de sedinta a cerut condamnarea la inchisoare a inculpatilor din acest dosar – DAN VOIICULESCU, CAMELIA VOICULESCU, SORIN ALEXANDRESCU, SERBAN POP si GEORGE DANIEL MATIESCU –  iar la individualizarea pedepselor sa se tina seama de practica judiciara in materie, respectiv de dosarul in care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani inchisoare tot pentru infractiunea de santaj prin intermediul unor mijloace mass-media.

UPDATE 14.45: DAN VOICULESCU a fost condamnat joi la doi ani de INCHISOARE cu EXECUTARE, in dosarul in care el, fiica sa si Sorin Alexandrescu sunt acuzati de santajarea administratorului RCS&RDS. Antena Group a primit o AMENDA de 350.000 de lei. In cazul lui DAN VOICULESCU judecatorii au hotarat contopirea pedepsei de azi cu cea de zece ani in dosarul privatizarii ICA pe care mogulul o executa deja si astfel patronul Antenelor va ramane cu cea mai mare.

In acelasi dosar, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) au decis ca SORIN ALEXANDRESCU, fostul sef Antena Group, sa fie condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.

CAMELIA VOICULESCU, fiica lui Dan Voiculescu, a primit si ea o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. De asemenea, SERBAN POP, fost sef ANAF, a primit doi ani de inchisoare pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

GEORGE MATIESCU, director general Intact Publishing, a fost achitat pentru complicitate la santaj. Totodata, Intact Publishing si Antena 3 au fost achitate de acuzatiile complicitate la santaj.

STIRE INITIALA

Procurorii considera ca instanta ar trebui sa decida in acest dosar condamnari mai mari decat cele din dosarul lui Dan Diaconescu, deoarece este vorba despre sume de ordinul milioanelor de euro.

In cazul lui Dan Voiculescu, procurorul a cerut ca pedeapsa pe care o va primi acesta sa fie contopita cu condamnarea la 10 ani inchisoare din dosarul ICA, la care sa se adauge un spor de pedeapsa.

Procurorul DNA a cerut si ca Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing sa fie condamnate la plata unei amenzi si publicarea deciziei instantei, precum si retinerea formei agravante a infractiunii de complicitate la santaj in varianta prevazuta de Legea 78/2008 privind combaterea infractiunilor de coruptie.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, fiind acuzati de santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al ANAF Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing. Ei sunt acuzati in legatura cu folosirea acelor institutii media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

Sorin Alexandrescu si persoanele juridice Antena Tv Group si Intact Publishing sunt acuzate de procurorii DNA de santaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu si SC Antena 3, de complicitate la santaj, iar Serban Pop, fost sef ANAF, in functie la data faptelor, de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.