Cadavrul medicului britanic care a murit intr-o inchisoare din Siria va fi transferat la Beirut

Trupul neinsufletit al medicului britanic care a murit intr-o inchisoare din Siria va fi transportat “cel tarziu vineri” la ambasada tarii sale de la Beirut, a anuntat joi viceministrul sirian de Externe Fayçal Moqdad, relateaza AFP.

“La cererea familiei, autoritatile siriene si Comitetul International al Crucii Rosii (CICR) efectueaza o ultima autopsie pentru a stabili cauzele decesului lui Abbas Khan”, a declarat Moqdad intr-un interviu pentru AFP.

“De indata ce aceasta va fi finalizata, cadavrul va fi transferat de CICR in Liban, unde va fi predat ambasadei Marii Britanii la Beirut”, a precizat Moqdad.

In varsta de 32 de ani, Abbas Khan a fost arestat in noiembrie 2012 in orasul Alep, in nordul Siriei. Marti dimineata, fratele sau, Afroze Khan, si deputatul George Galloway au anuntat moartea medicului britanic.

Un membru al Guvernului britanic a acuzat regimul sirian de uciderea medicului britanic. “Nu exista nicio scuza pentru tratamentul la care a fost supus de catre autoritatile siriene care, de facto, au asasinat un cetatean britanic venit in tara pentru ajutarea persoanelor ranite in razboiul civil”, a reactionat Hugh Robertson, secretar de Stat in cadrul Ministerului britanic de Externe, confirmand oficial moartea chirurgului ortoped Abbas Khan.