CADOURILE pe care le-a primit presedintele KLAUS IOHANNIS in anul 2016

Un pumnal argintat, o icoana decorata cu cristale Swarovski, o Biblie cu coperti din lemn de maslin si sidef, o carpeta persana, un goblen lucrat manual de mesteri din Ucraina se numara printre cadourile primite in 2016 de presedintele Klaus Iohannis.

Valoarea totala a bunurilor primite de seful statului in 2016 este de 17.641 de lei.

Conform Agerpres, cel mai scump cadou primit de presedintele Iohannis, anul trecut, este un pumnal argintat, intr-o teaca gravata cu motive orientale, estimat la 2.225 de lei.

Potrivit listei publicate de Administratia Prezidentiala, printre cadourile primite de seful statului in 2016 se mai numara:

-icoana “Maica Domnului cu Pruncul” argintata, placata cu foita de aur de 22K si impodobita cu cristale Swarovski, estimata la 1.335 de lei”

-goblenul “tinut infloritor”, lucrat manual de mesteri populari din Ucraina – estimat la 1.558 de lei

-o carpeta persana – estimata la 445 de lei

-o Biblie, versiune in limba romana cu coperti din lemn de maslin si sidef – estimata la 445 de lei

-o esarfa din matase cu imagini din Hagia Sophia – estimata la 134 de lei

-o fotografie cu autograf a Marelui Duce si a Marii Ducese de Luxemburg – estimata la 223 de lei

-butoni personalizati – estimati la 223 de lei

-un set de butoni si brosa din portelan fin frantuzesc

-un set format din papion tricolor si doua insigne metalice reprezentand una drapelul Romaniei si una drapelul Romaniei si al Braziliei – estimat la 111 de lei

-o fotografie cu autograf cu Ilie Nastase, estimata la 134 de lei

Presedintele Klaus Iohannis a primit anul trecut si o scrisoare din partea regelui Romaniei catre Sultanul Abdulhamid al II lea transmisa in 31 august 1887 – estimata la 445 de lei.

Seful statului a mai primit tablouri, diverse obiecte decorative, drapele, o baioneta, machete, postere, plachete, o emisiune de timbre si alte fotografii. Presedintele Klaus Iohannis a primit, anul trecut, 59 de obiecte cu prilejul unor actiuni de protocol, care au ramas in patrimoniul Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: presidency