CADRELE DIDACTICE titularizabile in ultimii sase ani pot ocupa POSTURI pe perioada nedeterminata

CADRELE DIDACTICE titularizabile in ultimii sase ani vor putea ocupa un POSTURI sau CATEDRE pe perioada nedeterminata, in urma unei Ordonante de Urgenta a Guvernului care a fost aprobata in sedinta de miercuri a Executivului, a anuntat Ministerul Educatiei.

Actul normativ aprobat de Guvern modifica art. 253 al LEGII EDUCATIEI nr. 1/2011, ca urmare a unei Decizii a CURTII CONSTITUTIONALE din acest an.

In textul aprobat de Guvern, Ministerul Educatiei a adus CLARIFICARI in ceea ce priveste situatia CADRELOR DIDACTICE titularizabile, astfel ca, pe de o parte, se precizeaza ca nu exista doua procedee de TITULARIZARE diferite, iar pe de cealalta parte, textul defineste conceptul de „viabilitate a POSTULUI”. Articolul precizeaza ca toate CADRELE DIDACTICE, promovate cu minimum sapte la CONCURSURILE DE TITULARIZARE din invatamantul preuniversitar in ultimii sase ani si care sunt angajate deja pe baza contractului individual de munca pe perioada determinata, pot fi repartizate pe perioada nedeterminata in unitatile de invatamant unde predau. Decizia se ia in urma sedintei publice a inspectoratului scolar judetean si numai daca POSTUL didactic sau CATEDRA sunt vacante si au viabilitate.

Citeste si: Modificari la LEGEA EDUCATIEI: Noutati la EVALUAREA NATIONALA si examen de titularizare la 6 ani

“Conceptul de «viabilitate a unui POST/unei CATEDRE» presupune existenta POSTULUI/CATEDREI pe durata unui nivel de invatamant. Existenta si necesitatea lor se stabileste de consiliul de administratie al unitatii de invatamant, in functie de planurile-cadru in vigoare si de alte variabile specifice judetului/municipiului din care face parte unitatea de invatamant”, afirma sursele citate.

Potrivit Ministerului Educatiei, in acest moment, de modificarile operate LEGEA EDUCATIEI NATIONALE urmeaza sa beneficieze 3.242 de CADRE DIDACTICE, promovate cu minimum sapte la CONCURSURILE DE TITULARIZARE din ultimii sase ani.

Sursa foto: ziaruloval.ro