CAFEAUA fara zahar, MEDICAMENT pentru DANTURA

CAFEAUA este, pentru majoritatea oamenilor, cel mai bun camarad al diminetilor. Consumata calculat, aceasta alunga somnul, insa poate fi distructiva, daca se consuma in exces. Mai nou, s-a descoperit ca savuroasa cafea este mai sanatoasa daca nu contine zahar!

Astfel, o cafea tare si fara zahar, bauta cu moderatie, poate preveni deteriorarea dintilor, sustin cercetatorii de la Universitatea Federala din Rio de Janeiro, citati de Daily Mail.

Citeste si: Cele 5 GRESELI pe care le face fiecare dintre noi DIMINEATA

Anuntul a fost facut dupa ce s-a descoperit ca un anumit sortiment de cafea are proprietati antibacteriene.

Testele s-au efectuat pe dinti de lapte cazuti de la copii si donati de cei mici. S-a folosit un extract de Coffea canephora, un sortiment folosit la fabricarea a circa 30% din totalul productiei mondiale de cafea.

Citeste si: VIDEO INCREDIBIL. Ce ii face acest TANAR unei fete MOARTA de BEATA!

Conform constatarilor cercetatorilor, cafeaua distruge in mod activ pelicula bacteriana care duce la aparitia tartrului, una din cauzele majore ale deteriorarii dintilor. Efectul ar fi putea fi produs de antioxidantii de tip polifenol din cafea, opineaza specialistii, mentionand insa ca este nevoie de cercetari suplimentare pentru a verifica acest lucru.

Sursa foto: ampress.ro