Cainele asistentei infectata cu EBOLA in SUA nu va fi eutanasiat

Cainele asistentei din Texas care a contractat in Statele Unite virusul Ebola dupa ce a ingrijit un pacient liberian, intre timp decedat, nu va fi eutanasiat, au anuntat, luni, autoritatile americane, relateaza AFP.

“Asistenta din Texas detine un caine si dorim sa ne asiguram ca vom gasi o solutie potrivita” pentru aceasta situatie, a declarat medicul David Lakey, directorul serviciului de sanatate din Texas. “Depunem eforturi pentru a gasi un loc potrivit pentru ingrijirea cainelui, unde sa-l putem supraveghea medical”, a adaugat el.

De asemenea, primarul din Dallas, Mike Rawlings, a declarat pentru cotidianul USA Today ca animalul nu va fi eutanasiat. “Cainele este foarte important pentru pacienta si dorim sa fie in siguranta”, a afirmat el.

Declaratiile autoritatilor americane intervin in conditiile in care Excalibur, cainele asistentei din Spania infectata cu virusul Ebola, a fost eutanasiat, in urma deciziei autoritatilor. Cainele prezenta “riscul de a transmite boala la om”, au explicat autoritatile din Madrid.

Citeste si: EBOLA IN SPANIA: POLEMICA ASUPRA EUTANASIERII CAINELUI ASISTENTEI BOLNAVE

Eutanasierea cainelui a provocat manifestatii ale organizatiilor pentru apararea animalelor in capitala Spaniei, iar o petitie semnata de 375.000 de persoane a cerut ca animalul sa fie izolat si nu ucis.

Potrivit expertilor, cainii pot fi purtatori ai virusului Ebola, desi nu exista dovezi cu privire la potentialul risc de contaminare a oamenilor.

Virusul Ebola a provocat peste 4.000 de morti de la inceputul anului din cele aproximativ 7.400 de cazuri inregistrate in sapte tari, in special in Liberia, Sierra Leone si Guineea.

Citeste si: ALERTA IN SPANIA! O ASISTENTA MEDICALA DE LA UN SPITAL DIN MADRID ESTE BOLNAVA DE EBOLA, AMBELE TESTE AU IESIT POZITIVE

Foto: nypost.com