Cainii comunitari din perimetrul scolilor din Sectorul 6, ridicati cu prioritate

Din dispozitia primarului Rares Manescu, in aceste zile premergatoare inceperii noului an scolar, Directia Generala de Politie Locala Sector 6 acorda sprijin echipelor Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor(ASPA) in vederea identificarii si ridicarii cainilor comunitari din perimetrul unitatilor de invatamant.

Primaria Sectorului 6 este singura primarie din Capitala care desfasoara un program de sterilizare a animalelor fara stapan, in colaborare cu organizatii neguvernamentale din sfera protectiei animalelor.

Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, si reprezentantii Fundatiei pentru Protectia Animalelor „Vier Pfoten” Romania au semnat, inca din luna mai 2013, un nou protocol privind continuarea campaniei de sterilizare a animalelor fara stapan din Sectorul 6. Colaborarea a fost incheiata pe o perioada de un an si reprezinta continuarea primului protocol, semnat anul trecut, dupa preluarea mandatului. Zonele monitorizate cu precadere sunt cele din perimetrul unitatilor de invatamant, parcurilor si locurilor de joaca pentru copii.

De asemenea, sunt monitorizate si persoanele care au in ingrijire animale. In cazul constantarii unor fapte de natura contraventionala, sanctiunile sunt aplicate in conformitate cu H.C.G.M.B. nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti (amenda de la 200 la 500 de lei) si in conformitate cu dispozitiile art. 3, pct. 17 din Legea nr. 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice (amenda de la 100 la 500 lei).

Politia Locala Sector 6 a demarat un program de informare publica a membrilor comunitatii cu privire la aceste actiuni, fiecare asociatie de proprietari de pe raza Sectorului 6 urmand sa primeasca o adresa oficiala cu toate aceste informatii.

sursa foto: stiri.tvr.ro