CALARASI: Politistii arestati pentru viol au RECUNOSCUT ca au intretinut relatii sexuale cu tanara de 15 ani

Adrian Nicusor Serban si Daniel Florentin Dumitriu, politistii de la IPJ Calarasi, arestati pentru viol, au recunoscut in fata judecatorilor care au decis masura preventiva ca au intretinut relatii sexuale cu adolescenta de 15 ani, fugita din centrul de plasament de la Perisoru, dar sustin ca aceasta nu s-a impotrivit.

Mai mult, aparatorul unuia dintre cei doi politisti a sustinut ca agentii au mai multa credibilitate decat fata, intrucat aceasta a dat anterior dovada de ”comportament antisocial”, prin fuga repetata din centrul de plasament.

”(Avocatul – n.r.) solicita a se aprecia ca fiind corecte declaratiile celor doi date in calitate de inculpati si ca nesincera declaratia partii vatamate si avand mai multa credibilitate declaratiile celor doi. Precizeaza ca partea vatamata, o persoana, desi la o varsta minora, pana in prezent nu a dovedit un comportament ireprosabil fata de regulile de conduita, pentru ca este de notorietate ca de mai multe ori partea vatamata a parasit centrele de reeducare din care ea a fugit si avand comportamente antisociale”, se arata in incheierea de sedinta a Tribunalului Calarasi care a dispus arestarea preventiva a celor doi politisti.

CITESTE SI: POLITISTII care au VIOLAT o MINORA dintr-un centru de plasament au fost ARESTATI

Avocatii celor doi au sustinut in fata instantei ca Dimitriu si Serban s-ar putea face vinovati de infractiunea de act sexual cu un minor sau de folosire abuziva a functiei in scop sexual, dar nu de viol.

Violul s-ar fi petrecut miercuri seara, pe un camp situat la aproximativ un kilometru si jumatate – doi kilometri de municipiul Calarasi, in perimetrul unui fost poligon de trageri. Politistii ar fi abandonat-o pe adolescenta in fosta unitate de trageri, ea fiind gasita de un cioban care a dus-o la spital, iar medicii au sunat la 112 si au anuntat cazul. Dupa incident si dupa ce a primit ingrijiri medicale, adolescenta a fost readusa in centrul de plasament de la Perisoru, iar vineri dimineata a fost audiata. 

Fata de 15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfantul Stefan” din comuna Perisoru, unde se afla din februarie 2013, cand a fost abandonata de familie. Seful centrului de plasament a precizat ca aceasta este cazata in una dintre cele opt vile rezidentiale ale centrului si a fugit de mai multe ori, reusind sa sara gardul pe camp, in conditiile in care centrul de plasament se intinde pe o suprafata de teren foarte mare si exista un singur paznic.

CITESTE SI: SOCANT: Doi POLITISTI au VIOLAT o MINORA in CALARASI. Reactia lui GABRIEL OPREA. UPDATE

Cei doi politisti, care sunt angajati ai Serviciului de Ordine Publica din Inspectoratul Judetean de Politie, din anul 2007, respectiv din anul 2012, risca o pedeapsa cu inchisoarea intre cinci si 12 ani, potrivit lui Daniel Ciuciur, purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Calarasi.

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca ministrul Gabriel Oprea a fost informat despre aceasta situatie, iar cei doi politisti au fost trecuti in rezerva.

Sursa foto nationalisti