Calatoria in timp chiar este posibila

Fizicianul britanic Brian Cox sustine ca este posibila calatoria in timp, insa doar intr-o singura directie, in viitor.

Brian Cox a facut aceasta precizare intr-o prezentare stiintifica pe care a sustinut-o la British Science Festival, conform Mediafax. “Principala intrebare care se pune este aceasta: “poate fi construita o masina a timpului?”. Raspunsul este acesta: “da, putem sa calatorim in viitor”, a spus Brian Cox.

Potrivit cercetatorului britanic, calatoriile in viitor sunt posibile, pe baza teoriei generale a relativitatii, enuntata de Albert Einstein. “Oamenii vor putea sa calatoreasca cateva sute de ani sau chiar cateva mii de ani in viitor, daca vor calatori cu o viteza foarte mare, apropiata de viteza luminii”, a mai spus acesta.

Discovery News a explicat teoria denumita “Paradoxul gemenilor”. “Imaginati-va o pereche de gemeni – unul sta pe Terra (Geamanul A), in timp ce celalalt (Geamanul B) se imbarca pe o nava spatiala si calatoreste in spatiu cu o viteza relativista. In comparatie cu intervalul de timp trait de Geamanul A pe Terra, intervalul de timp trait de Geamanul B in spatiu se micsoreaza. Astfel, daca timpul curge mai incet pentru Geamanul B, atunci cand acesta va reveni pe Terra, unde timpul a curs mult mai repede, Geamanul A va fi imbatranit semnificativ mai mult decat Geamanul B.