Călătorie în mașină cu copii mici

Sa faci o calatorie cu masina cu copilul tau poate fi o provocare, mai ales daca este o calatorie lunga. Dar daca urmati cateva instructiuni inainte de a pleca, va veti asigura ca calatoria cu masina este cat mai sigura si confortabila posibil.

Oricare ar fi destinatia dvs. asigurati-va ca sunteti informat corect asupra rutei auto si durata calatoriei. Harta Europei va poate informa in urmatoarea calatorie cu masina.

Scaune auto

Inainte de calatoria cu masina, asigurati-va ca utilizati un scaun auto pentru copii potrivit pentru inaltimea si greutatea copilului dumneavoastra. Scaunul trebuie sa fie omologat, fixat corect si reglat corect pentru utilizare.

Cand sa calatoresti

Unora le este mai usor sa calatoreasca in anumite momente ale zilei decat in ​​alte momente. Depinde de cateva lucruri, inclusiv de copilul tau si de rutina lor.

Unora le place sa plece dimineata devreme pentru a bate traficul si pentru a conduce cat mai mult posibil inainte ca copilul lor sa inceapa sa se plictiseasca. Familiile cu un copil mic care doarme bine in masina pot prefera sa-si inceapa calatoria sau chiar inainte de somn. De exemplu pentru vacanta in Grecia se poate aplica acest plan. Asigurati-va ca urmati cel mai rapid traseu rutier cu harta Grecia. Alte familii calatoresc chiar in jurul orei de culcare a copilului mic, astfel incat copilul lor sa doarma aproape tot timpul.

Daca trebuie sa va aflati intr-un anumit loc pana la un anumit timp, acordati-va mult timp pentru a ajunge acolo. Poate doriti sa verificati informatii in timp real despre blocajele de trafic, conditiile de drum astfel incat sa stiti cat va dura calatoria. Aceste informatii va pot ajuta sa estimati cat ar dura durata calatoriei cu masina.

Pauze

Copiii mici de obicei le este greu sa ramana mult timp pe scaunele lor. Planificati opriri regulate, aproximativ o pauza la fiecare 2 ore, pentru a evita ca copilul dumneavoastra sa devina prea nelinistit. Oprirea la un parc sau la un loc de joaca ocazional ii permite copilului tau sa arda ceva energie. Pauzele il ajuta si pe sofer sa evite oboseala.

Gestionarea raului de masina

Daca copilul dumneavoastra sufera de rau de masina, aveti la indemana haine de schimb, servetele si o punga de plastic, in caz ca vomita. Luati in considerare sfatul medicului sau farmacistului inainte de a calatori.

In timpul calatoriei, oferiti mici portii de mancare in mod regulat in loc de o masa mare. Ajutati la evitarea raului de masina, facandu-l pe copilul mic sa priveasca la orizont sau distrageti-i cu cantec sau jocuri.