Calciul este mineralul de bază care ne înconjoară

Calciul este un mineral despre care auzim in fiecare zi si pe care il gasim prezent in absolut fiecare element din mediul inconjurator, avand un rol esential in organismul uman si asigurand de cele mai multe ori functionarea normala a sistemului osos. Asa cum stim dintotdeauna parintii nostri insistau asupra consumului de produse lactate, care de altfel sunt foarte bogate in procentajul de calciu si care ajuta o functionare normala a oaselor noastre de-al lungul timpului.

In mod evident, desi este atat de vital pentru corp si pentru dezvoltarea noastra armonioasa este ideal sa stim sa acesta nu se poate fixa pe oase, decat prin intermediul si prin prezenta altor vitamine si minerale, absolut necesare pentru o evolutie placuta.

Principalele beneficii pentru organism

Fie ca alegem sa consumam calciu citrat, fie ca dorim calciu de 1000 mg sub forma de pastile, sau preferam sa il preluam din alimentele de zi cu zi, este ideal sa intelegem care sunt beneficiile directe ale acestuia si cum putem face pentru a ne asigura un aport zilnic al acestui mineral in corp.

Ce mancam pentru a fi siguri ca ne asiguram un aport eficient de calciu?

Stim deja ca putem gasi calciu in majoritatea produselor alimentare pe care le consumam insa exista unele care sunt consacrate pentru aportul pe care ni-l ofera. In general branzeturile sunt alimente bogate in calciu, care ne pot oferi un procent foarte mare din acest mineral. Astfel, parmezanul este cel mai bogat din acest punct de vedere, in 28 de grame de parmezan regasindu-se 331 mg de Ca ori 33% din toata valoarea de care avem nevoie intr-o zi. Totodata, alte branzeturi mai moi precum cea de vaca contin o cantitate mai mica: 28 de g de branza brie poate asigura doar 52 de mg din doza recomandata pentru o zi.

Este important sa avem in vedere ca mai sunt si alte alimente care contin acest mineral, precum fasolea sau lintea care pun la dispozitie o combinatie de calciu si magneziu sau somonul si sardinele, la fel de bogate din acest punct de vedere.

De asemenea, este foarte bine sa avem in vedere si faptul ca multe dintre aceste produse pot sa nu fie chiar pe placul nostru, iar in aceasta situatie putem discuta despre un suplimente alimentare care sa contina necesarul de vitamine si minerale de care avem nevoie. Alege capsule cu calciu de pe go-vita sau pastile cu calciu D3 si vei avea cu siguranta parte doar de produse sanatoase care provin din surse naturale 100%.