Cale libera pentru reinceperea jafului din padurile Ardealului

Revenirea la guvernare a UDMR-ului a inceput sa creeze emotii si tensiuni in zona Ardealului si aici ne referim strict la presiunile facute de reprezentantii si politicienii maghiarilor care sunt dispusi sa faca orice este necesar pentru a obtine ceea ce si-au propus.

Ne gandim ca o prima miscare ar fi instalarea in functie a unor prefecti de etnie maghiara, in special in asa zisul Tinut Secuiesc. O mutare bine gandita de mai marii UDMR pentru ca suntem convinsi ca acestia isi vor da silinta sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru a reveni in afaceri. De exemplu, sunt mari sanse sa reinceapa jaful din padurile Ardealului, o situatie cu care comunitatea romaneasca se confrunta de foarte multi ani. Astfel, prefectii maghiari vor incepe, mai mult ca sigur, sa retraga procesele deschise pentru a bloca restituirile si retrocedarile abuzive ale padurilor din Ardeal pentru ca jaful pus la cale de urmasii grofilor maghiari sa isi poata urma cursul. Pentru cei mai putini avizati va spunem ca doar in judetul Mures se afla pe rol 20 de dosare  in cazuri de retrocedare a peste 30.000 de hectare de teren impadurit.

Inutil de precizat ca toate aceste combinatii se vor face cu sprijinul nemijlocit al liderilor UDMR aserviti mostenitorilor grofilor unguri. Kelemen si ai lui s-au dat de gol acum cativa ani, in momentul in care au incercat sa treaca prin Parlament un proiect de lege (n.red. printre initiatorii acestuia aflandu-se „prietenul” Gyorgy Frunda, in prezent consilierul onorific al premierului ) care sa legalizeze retrocedarea terenurilor ce au fost confiscate de statul roman inainte de anul 1945 de la nobilii maghiari care au colaborat cu regimul de ocupatie al lui Horty si care au pus umarul la masacrarea abominabila a populatiei romanesti din teritoriile inrobite la vremea respectiva.

Acum suntem convinsi ca o vor lua de la capat cu magariile in conditiile in care au, din nou, mana libera gratie revenirii in forta la guvernare cu sprijinul nemijlocit al USD-ului lui Victor Ponta.  

Sursa foto: gandul.info